Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

tags :
Βαρβιτσιώτης: Είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Στο έκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων είχε φανεί πως η απόσταση ανάμεσα στα κράτη - μέλη είναι αρκετά μεγάλη, τόνισε ο Αναπ. Υπουργός Εξωτερικών
Για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις σχετικά με την κατάρτιση του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μίλησε από τις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκτιμώντας πως «είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία».
Μιλώντας στην ΕΡΤ1 επισήμανε ότι ήδη από την Δευτέρα στο έκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων είχε φανεί πως η απόσταση ανάμεσα στα κράτη – μέλη είναι αρκετά μεγάλη, λόγω των χωρών που είναι οι καθαροί συνεισφορείς.
Συγκεκριμένα, Ολλανδία, Σουηδία, Αυστρία και Δανία τείνουν να υιοθετούν τη θέση, που ως τώρα εξέφραζε το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή ότι συνεισφέρουν πολλά, χωρίς να επωφελούνται αντιστοίχως.
Ερωτηθείς για την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι: «Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα είναι το συνολικό ποσό το οποίο θα μοιραστεί, ώστε να καταλήξουμε να δούμε τι θα πάρει η χώρα», υπενθυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει τρεις σύνοδοι, σημειώνοντας ότι σε αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην Πράγα και τη Λισαβόνα συμμετείχε ο ίδιος μαζί με το επιτελείο του Πρωθυπουργού και άλλων υπουργείων.
Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διεκδικώντας ξεκάθαρα περισσότερους πόρους για τη Συνοχή.
Τέλος, αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε πως η Τουρκία αισθάνεται εγκλωβισμένη στις επιλογές της και ότι, εξ αυτού, αντιδρά με οξύτητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αντίθετα με την ελληνική πλευρά, που πορεύεται με τις αρχές της ψυχραιμίας και της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου.
Υπογράμμισε, τέλος, πως «δεν υπάρχει καμιά ελληνική κυβέρνηση που να είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί το διαμοιρασμό του Αιγαίου» και ότι οι Έλληνες πρέπει να στεκόμαστε με ενιαία και εθνική φωνή απέναντι στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης