Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Ιδιαίτερα ανησυχητική η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Ιράν

tags :
ΠΟΥ: Ιδιαίτερα ανησυχητική η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Ιράν
Πρέπει να δράσουμε άμεσα, σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού
Ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη χαρακτηρίζουν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την εξάπλωση του κορωνοϊού στον Ιράν, όπου ήδη έχουν επιβεβαιωθεί 18 κρούσματα και 4 θάνατοι σε διάστημα μόλις δύο ημερών.
«Οι υπεύθυνοι ενημερώνονται διαρκώς για την κατάσταση των ασθενών στο Ιράν, αλλά πρέπει να τους συνδράμουμε ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του Οργανισμού σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ.
Ο Ghebreyesus σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης έχουν ακόμη τη δυνατότητα να περιορίσουν τον κορωνοϊό, αλλά η δυνατότητα αυτή περιορίζεται μέρα με την ημέρα.
«Η δυνατότητα υπάρχει ακόμη, αλλά το παράθυρο κλείνει», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δράσουμε άμεσα, πριν κλείσει εντελώς».
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποίησε για μια ακόμη φορά ότι «η επιδημία θα μπορούσε να εξελιχθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».
Ο Ghebreyesus πρόσθεσε ότι μια γυναίκα στον Λίβανο συνδέεται με την εμφάνιση του κοροναϊού στο Ιράν.
«Τα κρούσματα που βλέπουμε στον υπόλοιπο κόσμο, παρότι οι αριθμοί είναι μικροί και δεν συνδέονται με τη Γουχάν ή την Κίνα, αποτελούν πολύ ανησυχητική εξέλιξη», κατέληξε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης