Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ο κορωνοϊός θα έχει ελεγχθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2020 - Μικρή η επίπτωση για Κίνα

tags :
UBS: Ο κορωνοϊός θα έχει ελεγχθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2020 - Μικρή η επίπτωση για Κίνα
UBS: Ο κορωνοϊός θα έχει ελεγχθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2020
Αν και ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα, η UBS εκτιμά σε ανάλυσή της πως ότι η κατεύθυνση της πολιτικής, του εμπορίου και της οικονομίας υποστηρίζουν τις χρηματιστηριακές αγορές.
Οι περισσότεροι επενδυτές παραμένουν σίγουροι ότι ο πρόεδρος Trump θα κερδίσει μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο με αποτέλεσμα η φορολογική πολιτική των ΗΠΑ να παραμείνει σταθερή.
η εμπιστοσύνη
Η πλειοψηφία των Αμερικανών τώρα φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι οικονομικά καλύτερα από ό, τι πριν από τρία χρόνια.
Οι εμπορικές εντάσεις με την Κίνα έχουν μειωθεί.
Η ομιλία του Trump για την κατάσταση του Έθνους κατέστησε σαφές ότι σχεδιάζει να βασίσει την προεκλογική του εκστρατεία του με βάση μια καλύτερη οικονομία
και λιγότερους δαπανηρούς πολέμους στο εξωτερικό.
Αυτό η UBS εκτιμά πως μειώνει την πιθανότητα μιας κλιμάκωσης στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας ή σε σύγκρουση με το Ιράν.
Η UBS παρακολουθεί προσεκτικά την έκρηξη του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην παγκόσμια οικονομία
Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται και παραμένει πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί η πλήρης έκταση της επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα.
Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε για τυχόν σημεία μεγάλων εστιών έξω από το επίκεντρο της επαρχίας Hubei.

Image

Η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού έχει διατηρηθεί μέχρι στιγμής, με το 99% των συνολικών κρουσμάτων να έχει λάβει χώρα στην Κίνα.
Το βασικό σενάριο της UBS κάνει λόγο ότι κορωνοϊός θα ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020.

Image


Σύμφωνα με τη UBS το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ κατά 100-200 μονάδες βάσης, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να μειώνεται στο 4% -5%.
Όμως, η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ήταν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα μιας αλλαγής στη μεθοδολογία μέτρησης και όχι στην επιτάχυνση των ποσοστών μόλυνσης, καθώς η επαρχία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί νέες μεθόδους, οι οποίες μπορούν να αποδώσουν αποτελέσματα σε λίγα μόνο λεπτά παρά τις ημέρες που χρειάζονται για την επεξεργασία αποτελεσμάτων.
Η UBS θεωρεί τη νέα προσέγγιση ως θετικό σημάδι αυξημένης διαφάνειας, που θα βοηθήσει την Κίνα να καταπολεμήσει τη μόλυνση.
 
Image

Οι πρόσθετοι πόροι που αφιερώνονται στο Hubei, συμπεριλαμβανομένων των νέων και προσωρινών νοσοκομείων και χιλιάδων περισσότερων γιατρών, είναι πλέον λειτουργικοί.
Η βασική της υπόθεση παραμένει ότι ο ιός μπορεί να ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος Μαρτίου και ότι ο αρνητικός αντίκτυπος στην κινεζική οικονομία θα περιοριστεί κυρίως στο πρώτο τρίμηνο, με την ανάκαμψη να αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο.
Αναφορικά με τα εταιρικά κέρδη, η UBS αναμένει ότι η άνοδος των εταιρικών κερδών θα είναι σχετικά μέτρια και της τάξεως του 10% στην Κίνα φέτος, ενώ η βασική της υπόθεση παραμένει για διψήφια αύξηση των κερδών της Ασίας, εκτός Ιαπωνίας, και των αναδυόμενων αγορών, ξεπερνώντας τις αναπτυγμένες αγορές.
 
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης