Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των χωρών της ΕΕ για να επιτευχθεί συμφωνία

tags :
Μητσοτάκης: Μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των χωρών της ΕΕ για να επιτευχθεί συμφωνία
17 χώρες ζητήσαμε το αυτονόητο: περισσότερους πόρους για να μπορούμε να κάνουμε πράξη τις φιλόδοξες πολιτικές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες τους λόγους που δεν επετεύχθη συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. στην Σύνοδο Κορυφής.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως: «Δεν μπήκαμε σε ουσιαστική συζήτηση για τις εθνικές πολιτικές.
Αλλά οι κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υποστηριχθούν στις επόμενες συζητήσεις που θα γίνουν για το συνολικό πλαίσιο προϋπολογισμού.
17 χώρες ζητήσαμε το αυτονόητο: περισσότερους πόρους για να μπορούμε να κάνουμε πράξη τις φιλόδοξες πολιτικές.
Στην συνέχεια επισήμανε ότι οι προσδοκίες για συμφωνία επί του προϋπολογισμού στην πρώτη απόπειρα ήταν πολύ περιορισμένες.
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος δραματοποίησης από την καθυστέρηση, ενώ τόνισε πως είναι αυξημένο το ευρωπαϊκό κονδύλι για τη μετανάστευση σε σχέση με αυτό που είχαμε.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν μας αξίζει μια μικρότερη Ευρώπη και ότι οι αγρότες δεν θα χάσουν πόρους.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πολλά από τα χρήματα των πολιτικών συνοχής τελικά καταλήγουν να επιστρέφουν πίσω σε αυτές τις χώρες και κατέληξε ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στις χώρες που πληρώνουν και στα «κακά» παιδιά, που αποδέχονται πόρους και γκρινιάζουν είναι πολύ απλοϊκή ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης