Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Εντατικές προσπάθειες για έλεγχο του κορωνοϊού δίχως απτά αποτελέσματα

tags :
DBRS: Εντατικές προσπάθειες για έλεγχο του κορωνοϊού δίχως απτά αποτελέσματα
Ο αρνητικός αντίκτυπος στις εταιρείες από την καραντίνα και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα συνεχιστεί για μήνες
Έκθεση του Καναδικού Οίκου αξιολόγησης, DBRS, αναλύει τις προσπάθειες των ασιατικών κυβερνήσεων να περιορίσουν τον αντίκτυπό του κορωνοϊού.
Οι φόβοι σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητα των μέτρων περιορισμού συνεχίζουν να αυξάνονται.
Στο οικονομικό πεδίο, ο αρνητικός αντίκτυπος στις εταιρείες από την καραντίνα και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ενδέχεται συνεχιστεί για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.
Όπως αναφέρει η DBRS «dεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει η Κίνα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η επιδημία περιορίζει την παραγωγή στα εργοστασίου της χώρας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος διαταραχής σε άλλα μέρη του κόσμου.
Από την άλλη, η μετάδοση του ιού σε άλλες χώρες είναι περιορισμένη, αλλά έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες».
Στο πολιτικό επίπεδο, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν και εφάρμοσαν μια σειρά μέτρων με σκοπό την άμβλυνση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην ανάπτυξη.
Ορισμένες χώρες στην ευρύτερη περιοχή έχουν επίσης αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα με τη Σιγκαπούρη να ανακοινώνει δημοσιονομικό κίνητρο 1,1% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό που δημοσιεύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο της επιδημίας.
Η Ιαπωνία ανακοίνωσε πρόσφατα μια ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το βασικό συμπέρασμα της DBRS παραμένει ότι τα αποτελέσματα της καραντίνας θα είναι σχετικά βραχύβια στις πληγείσες χώρες (1-2 τρίμηνα).
Εντούτοις, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο περιορισμός εξάπλωσης της επιδημίας παραμένει μείζον ζήτημα για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού καταδεικνύει σαφώς ένα αδύναμο πρώτο τρίμηνο του 2020 στην περιοχή της Ασίας και ο τελικός αντίκτυπος μπορεί να είναι χειρότερος από τον προβλεπόμενο.
Ο οίκος DBRS συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης