Κορωνοϊός: Πανικός στην Ευρώπη από τον θάνατο του πρώτου Ευρωπαίου στην Ιταλία - Κορέα και Ιράν θρηνούν νέα θύματα

Κορωνοϊός: Πανικός στην Ευρώπη από τον θάνατο του πρώτου Ευρωπαίου στην Ιταλία - Κορέα και Ιράν θρηνούν νέα θύματα
Η ανακοίνωση του θανάτου του Ιταλού συνταξιούχου προκάλεσε πανικό στην Ιταλία καθώς τα κρούσματα φτάνουν ήδη τα 20 
Πανικό στην Ευρώπη για την εξάπλωση του κορωνοιού έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του πρώτου Ευρωπαίου χθες (21/2) στη Βενετία της Ιταλίας.
Ο Andriano Trevizzan, συνταξιούχος οικοδόμος ηλικίας 78 ετών, απεβίωσε σε νοσοκομείο της Βενετίας έπειτα από νοσηλεία δέκα ημερών κατά την οποία φερεται να προσεβλήθη από τον Covid-19.
Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα σε κλίμα πανικού στην Ιταλία, καθώς καταγράφηκαν ήδη δεκαπέντε ασθενείς, ανεβάζοντας σε 20 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη. Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε ένδεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας.
Ο πρωθυπουργός Jusssepe Conte, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες για τα κρούσματα κορωναιού στη χώρα, φάνηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας πως η Ιταλία "εφαρμόζει πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις".
Ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε στην Ευρώπη αφού προσβλήθηκε απ' αυτή την επιδημία, η οποία εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ήταν ένας κινέζος τουρίστας προερχόμενος από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Αυτός ο 80χρονος είχε φθάσει στις 23 Ιανουαρίου στη Γαλλία και άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Ο θάνατος αυτός ήταν τότε "ο πρώτος έξω από την Ασία, ο πρώτος στην Ευρώπη", όπως είχε υπογραμμίσει τότε η γαλλίδα υπουργός Υγείας.
Οι φόβοι φαίνεται να αυξάνονται στην Ευρώπη μεταξύ των άλλων και επειδή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχίες για τη δυσκολία να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, έκρουσε χθες (21/2), τον κώδωνα του κινδύνου στη Γενεύη: "Τη στιγμή που μιλάμε, βρισκόμαστε ακόμη σε μια φάση που είναι δυνατό να περιοριστεί η επιδημία".
Όμως "το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει", προειδοποίησε εκφράζοντας τη λύπη του για την έλλειψη διεθνούς οικονομικής υποστήριξης.
Οι εστίες της νόσου συνεχίζουν να εξαπλώνονται καθώς χθες, Παρασκευή, είχαμε από ένα πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Λίβανο και στο Ισραήλ και δύο επιπλέον νεκρούς στο Ιράν (τέσσερις συνολικά).

Αύξηση θανάτων στην Κορέα

Η Νότια Κορέα θρήνησε σήμερα έναν δεύτερο νεκρό και ο αριθμός των κρουσμάτων έκανε εκεί άλμα για δεύτερη συνεχή ημέρα, αυξανόμενος σε 346 συνολικά με 142 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τις νοτιοκορεατικές υγειονομικές αρχές.
Μεταξύ αυτών των νέων 142 κρουσμάτων, 92 συνδέονται με ένα νοσοκομείο της Τσεονγκντό, στο νότιο τμήμα των χώρα, όπου είχε πραγματοποιηθεί πριν από τρεις εβδομάδες θρησκευτική τελετή μιας χριστιανικής αίρεσης, της Εκκλησίας του Σιντσεοντζί του Ιησού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS