Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Υλοποιούμε άμεσα τις αποφάσεις για τις κλειστές δομές για το καλό των νησιών

Κουμουτσάκος: Υλοποιούμε άμεσα τις αποφάσεις για τις κλειστές δομές για το καλό των νησιών
Ο κ. Κουμoυτσάκος απαντώντας στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέας δομής στα Τοκμάκια Λέσβου είπε ότι οι βραχονησίδες δεν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση προχώρα στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχει λάβει για τις κλειστές δομές, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως αυτό γίνεται για το καλό των νησιών και σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες.
Σχολιάζοντας, τα σενάρια που κυκλοφόρησαν στη Λέσβο ότι οι τοπικές αρχές διακινούν εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία της κλειστής δομής στα Τοκμάκια, στα ανατολικά του νησιού, ο κ. Κουμoυτσάκος σημείωσε ότι οι βραχονησίδες δεν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης.
Ο Κώστας Μουτζούρης, υποστήριξε χθες (21/2) σε δηλώσεις του, ότι υπήρξε πρόταση στην κυβέρνηση για μεταφορά προσφύγων στα Τοκμάκια, ένα σύμπλεγμα νησίδων στη Λέσβο. "Έχει και θετικά και αρνητικά η πρόταση αυτή" συμπλήρωσε, αλλά διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα την πρότεινε ποτέ.
Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εκκινήσουν τα έργα κατασκευής δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά από την ερχόμενη Δευτέρα, ο περιφερειάρχης σημείωσε "ότι δεν είναι δυνατό να μπουν μπουλντόζες, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ξεσηκωμένοι. Η κυβέρνηση έχει νουνέχεια".
"Τα υφιστάμενα camps θα κλείσουν για λόγους συμβολικούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αλλά και επειδή πλήρωσαν πολλά οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια" τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι είναι υπέρ των ειρηνικών διευθετήσεων των ζητημάτων.
"Ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως το προσφυγικό, δεν μπορεί να λυθεί με ΜΑΤ και Αστυνομία. Εάν δεν το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να λυθεί" κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης