Χαρδαλιάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του Πυροσβεστικού Σώματος

Χαρδαλιάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του Πυροσβεστικού Σώματος
Σύσκεψη για την ενημέρωση όλων των Ανώτατων στελεχών για το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος
«Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια των καταστροφών», τόνισε ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, σε ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη με τους 52 νέους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών της χώρας.
Η σύσκεψη έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΠΣ, παρουσία του Αρχηγού του ΠΣ, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Υπαρχηγού Αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, του Επιτελάρχη Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου και του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και με τη συμμετοχή των 2 νέων Προϊσταμένων Κλάδων του Αρχηγείου του ΠΣ, των 6 νέων Συντονιστών Επιχειρήσεων που έχουν οριστεί για όλη την Επικράτεια, τον Διοικητή του νέου Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως προβλέπονται από τον νέο Νόμο 4662/20 για την αναδιοργάνωση του ΠΣ.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ενημέρωση όλων των Ανώτατων στελεχών για το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΠΣ αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια των καταστροφών.
Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι η συσκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ήδη από τον Φεβρουάριο, σε συνέχεια και άλλων προπαρασκευαστικών ενεργειών, όπως η έκδοση από τα τέλη Νοεμβρίου του Γενικού Σχεδίου Ιόλαος για τις δασικές πυρκαγιές, διότι η έγκαιρη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων αποτελεί κλειδί, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές που θα προκληθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.
Επίσης, σημείωσε ότι παρόμοιες συσκέψεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αξιολογείται η πρόοδος στους στόχους που έχει βάλει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, καθώς και να εντοπίζονται τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες ώστε να θεραπεύονται άμεσα.
Σημειώνεται ότι  νωρίτερα, είχε προηγηθεί σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα με τον Διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), παρουσία της Ηγεσίας του ΠΣ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης της λειτουργίας του ανακριτικού έργου, καθώς και θέματα εκσυγχρονισμού της Δ.Α.Ε.Ε., αλλά και όλων των Ανακριτικών Γραφείων της χώρας.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS