Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Εάν ο Μητσοτάκης έχει τα κότσια, να οδηγήσει εμένα σε ειδικό δικαστήριο

tags :
Τσίπρας: Εάν ο Μητσοτάκης έχει τα κότσια, να οδηγήσει εμένα σε ειδικό δικαστήριο
Σκληρή κριτική Τσίπρα στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ
Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Novartis κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη σας προκαλώ να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε Ειδικό Δικαστήριο.
Αν δεν τα έχετε τα κότσια όμως αφήστε την Δικαιοσύνη να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis μέχρι τέλους».
«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης συσπείρωσαν μια πανστρατιά συντηρητικών και καθεστωτικών δυνάμεων για να ανακτήσουν την διακυβέρνηση.
Πέτυχαν μία προσωρινή νίκη απέναντι στην Αριστερά, απέναντι στην αλήθεια και στην πρόοδο. Όμως, από τότε που ανέλαβαν, χάνουν τις μάχες της καθημερινής ζωής», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Είναι σε θέση μόνο να ευνοούν τα μεγάλα συμφέροντα και μας γυρίζουν πίσω στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής, στην οικονομική στασιμότητα, σε μία ανάπτυξη που αφορά τους ισχυρούς, σε μία κοινωνία των διακρίσεων και της συντηρητικής οπισθοδρόμησης». Συνεχίζοντας και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους είπε: «δεν αρκεί να οργιζόμαστε αλλά πρέπει να αντισταθούμε, για να υπερασπιστούμε τον κατώτατο μισθό, το κοινωνικό κράτος, την Υγεία και την Παιδεία, τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Σας καλώ να κάνουμε την αρχή μίας νέας μαχητικής δημοκρατικής πορείας για το σήμερα της αποτροπής και το αύριο της ανατροπής... Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να αφήσουμε το κοινωνικό κράτος, την Υγεία και την Παδεία στις ορέξεις των αρίστων και των κυκλωμάτων...Θα δώσουμε τις μάχες σε κάθε κοινωνικό χώρο για να κερδίσει ξανά η προοδευτική παράταξη την κοινωνική πλειοψηφία και να πετύχει μία νίκη που θα βάλλει ξανά την Ελλάδα στην σωστή πλευρά της ιστορίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Πληρώνουμε ήδη ακριβά την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκης», είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στην έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.
Θύμισε την δήλωση Τσαβούσογλου λέγοντας ότι «η Τουρκία ποτέ δεν μας συγχώρησε γιατί εμείς δεν είμαστε γιαλατζί πατριώτες και εθνικιστές αλλά εμείς παλέψαμε για την βελτίωση της θέσης της χώρας...
Οι γείτονές μας της Ανατολής δεν μας συγχώρησαν για την Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία ακυρώθηκαν οι σχεδιασμοί τους δεκαετιών για την περιοχή».
Ο κ. Τσίπρας «θύμισε την αντιπολίτευση που ασκούσε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στο Μακεδονικό, με τους μακεδονομάχους για την Συμφωνία των Πρεσπών που τώρα τηρεί και τιμά η κυβέρνηση» και ρώτησε «που είναι εκείνοι οι πατριώτες που μας κατηγορούσαν τότε και πώς αντιδρούν τώρα στις προκλήσεις της Τουρκίας;».
Εξίσου σκληρή ήταν και η κριτική του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, για το οποίο πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και η μεταφορά των ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα και η ταύτόχρονη πίεση στην Ευρώπη για την αναθεώρηση του Δουβλίνου 2.
Είπε δε, ότι και ως αντιπολίτευση θα στηρίξει μία παρόμοια πολιτική, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη τον κ. Γεωργιάδη ότι «θέλουν να αντιγράψουν τις ακροδεξιές τακτικές του κ. Όρμπαν όχι μόνο στο μεταναστευτικό, αλλά και στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη».
ο, θα είναι η πρώτη φορά αριστερά με τα χέρια ελεύθερα και έξω από μνημόνια...Σας καλώ να αλλάξουμε το κόμμα μας και να το δυναμώσουμε για να αλλάξουμε την κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης