Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - 9 νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι, κατέρρευσαν κτίρια

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - 9 νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι, κατέρρευσαν κτίρια
Λέκκας: Φόβοι για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη
(upd) Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν την Κυριακή (23/2/2020) στη νοτιοανατολική Τουρκία, από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
Από τον σεισμό τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι σε χωριά και πόλεις στις δύο χώρες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Τρία από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ 37 Τούρκοι τραυματίστηκαν.
Μεταξύ αυτών, εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.
Ο σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε νωρίς το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).
Ο σεισμός είχε βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC ενώ το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τουρκία.
Στο γειτονικό Ιράν αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε στην κρατική τηλεόραση οτι «στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό εστάλησαν ομάδες διάσωσης όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές και νεκρούς».
Το TRT μετέδωσε πως ομάδες επιθεώρησης ζημιών εστάλησαν στην περιοχή ενώ υπήρξαν αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων και στην τουρκική πόλη Βαν.

Λέκκας: Φόβοι για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

Ως απόρροια του πρόσφατου μεγάλου φονικού σεισμού των 6,8 ρίχτερ βλέπει τον σημερινό σεισμό των 5.7 ρίχτερ στην Τουρκία ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας
Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ υπογραμμίζει ότι το ρήγμα του μεγάλου σεισμού του Ιανουαρίου κινήθηκε τελικά ανατολικά και βόρεια και όχι δυτικά όπως φοβόμασταν τόνισε ο κ. Λέκκας.
Όπως εξήγησε, η περιοχή που έγινε ο σημερινός σεισμός κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και το Αζερμπαιτζάν είναι μια περιοχή πολύ υποβαθμισμένη με κακά κτήρια και γι' αυτό είχαμε σοβαρές συνέπειες.
Ο κ. Λέκκας ανέφερε επίσης ότι η εκτίμηση των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη παραμένει πάντα σε ισχύ και όσο ο σεισμός αυτός αργεί να εκδηλωθεί τόσο αυξάνονται οι φόβοι για το μέγεθος του.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS