Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Με ρυθμό ανάπτυξης 2,9% «έτρεξε» η οικονομία το 2019

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Με ρυθμό ανάπτυξης 2,9% «έτρεξε» η οικονομία το 2019
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι η οικονομία των ΗΑΕ θα παρουσιάσει ανάπτυξη  2,5% το 2020
Με ρυθμό ανάπτυξης 2,9% «έτρεξε» η οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) το 2019, έναντι 1,7% το 2018, σύμφωνα με την έκθεση της κεντρικής  τους τράπεζας.
Ο τομέας των υδρογονανθράκων της χώρας αυξήθηκε σε 7,6% το 2019, ενώ ο τομέας των μη υδρογονανθράκων αυξήθηκε κατά 1,1%, σύμφωνα με την τραπεζική έκθεση.
Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η οικονομία των ΗΑΕ αυξήθηκε κατά 1,3% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018 επιβραδυνόμενη από το 2,9% του τρίτου τριμήνου, όπως αναφέρει το Reuters.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι η οικονομία των ΗΑΕ θα παρουσιάσει ανάπτυξη  2,5% το 2020, καθώς o πετρελαϊκός τομέας θα πληγεί από τις περικοπές στην παραγωγή μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και των συνεργαζόμενων χωρών τον Δεκέμβριο να επεκτείνουν τις περικοπές.
Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τιμές των ακινήτων στο Ντουμπάι μειώθηκαν κατά 7% το τέταρτο τρίμηνο από το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με την πτώση κατά 8,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
«Η αγορά του Ντουμπάι συνεχίζει να παρουσιάζει μειώσεις στα ενοίκια λόγω κυρίως της πλεονάζουσας προσφοράς», αναφέρει η έκθεση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης