Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια για τον κορωνοϊό – Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

tags :
Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια για τον κορωνοϊό – Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση
Τι αποφασίστηκε στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας
Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια θα έχει σήμερα Δευτέρα 24/2 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με κύριο αντικείμενο την επιδημία του κορωνοϊού, ο οποίος εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία.
Ο κ.Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει τις προτεινόμενες λύσεις για την καλύτερη προστασία της χώρας απέναντι στην επιδημία.
Σε κάθε περίπτωση λεπτομέρειες για το ελληνικό σχέδιοθα γίνουν γνωστές μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται πως κατά την χθεσινή ευρεία σύσκεψη Κυριακή στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.
Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.
Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα 24/2 και αύριο Τρίτη 25/2 σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης.
Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.
Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης