Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι προσελκύει τους διεθνείς ταξιδιώτες στην Ευρώπη

tags :
Τι προσελκύει τους διεθνείς ταξιδιώτες στην Ευρώπη
Μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2020 η Ευρώπη προσελκύει τουρίστες από έξι βασικές υπερπόντιες αγορές
Θετικά κινήθηκε η ζήτηση για τα ταξίδια στην Ευρώπη σύμφωνα με το τελευταίο Long-Haul Travel Barometer (LHTB), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τουρισμού (ETOA) της Κομισιόν.
Μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2020 η Ευρώπη προσελκύει τουρίστες από έξι βασικές υπερπόντιες αγορές. Τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κίνα.
Τα αποτελέσματα -από δεδομένα τον Δεκέμβριο του 2019- τονίζουν την ελκυστικότητα της Ευρώπης στους Κινέζους ταξιδιώτες.
Ωστόσο, τα μέτρα που θεσπίστηκαν για τη συγκράτηση του κορωνοϊού (π.χ. ταξιδιωτική απαγόρευση, αναστολές πτήσεων και σιδηροδρομικές υπηρεσίες) έχουν κλιμακωθεί και έχουν ήδη περιορίσει σημαντικά τις διεθνείς και εγχώριες κινεζικές μετακινήσεις.



Τι θέλουν οι ταξιδιώτες από το ταξίδι τους για την Ευρώπη

Βραζιλιάνοι
Η εξαιρετικά πλούσια ιστορία, η γαστρονομική κουλτούρα και το φυσικό τοπίο της Ευρώπης προκαλούν το ενδιαφέρον των πολλών Βραζιλιανών που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη φέτος.
Περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων της Βραζιλίας (34%) δηλώνουν ότι εκτιμούν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα από 200 ευρώ την ημέρα για αυτές τις δραστηριότητες, ενώ περίπου το ένα τέταρτο υπολογίζεται να δαπανήσουν μεταξύ € 100-200 ή € 50-100.
Οι μισοί Βραζιλιάνοι σκοπεύουν να περάσουν από 7 έως 14 νύχτες στην Ευρώπη και προτιμούν να επισκεφθούν λιγότερες χώρες, κατά μέσο όρο 2,3 χώρες.
Η Πορτογαλία παραμένει υψηλή στον κατάλογο προτεραιοτήτων προορισμού με το 44% των ερωτηθέντων να σκοπεύει να επισκεφθεί τη χώρα.



Αμερικανοί
Όσον αφορά τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, οι ερωτηθέντες ανέφεραν μαγεύονται από την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό τοπίο της Ευρώπης.
Επιλέγουν την Γαλλία (36%), Ιταλία (30%), Γερμανία (19%), Ηνωμένο Βασίλειο (18%) και Ισπανία (15%).
Οι περισσότεροι Αμερικανοί σκοπεύουν να περάσουν έως και δύο εβδομάδες στην Ευρώπη με το 63% των ταξιδιωτών να σχεδιάζουν να εξερευνήσουν κατά μέσο όρο 2,4 χώρες.
Όσον αφορά τις δαπάνες, το 62% προβλέπει ότι θα δαπανήσουν από € 50 έως € 200 ημερησίως.



Ρώσοι
Οι Ρώσοι δείχνουν ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον να βυθιστούν στον τοπικό τρόπο ζωής ενός προορισμού, ευνοώντας τις «αργές» εμπειρίες περιπέτειας που θα τους επιτρέψουν να εξερευνήσουν απομακρυσμένα μέρη στην Ευρώπη.
Η μεγάλη πλειοψηφία (70%) των ρωσικών ταξιδιών στην Ευρώπη κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες είναι πιθανό να διαρκέσει από 7 έως 14 ημέρες και να περιλαμβάνει επισκέψεις σε 2 ευρωπαϊκές χώρες.
Ο προβλεπόμενος ημερήσιος προϋπολογισμός ποικίλλει. Το 32% σκοπεύει να δαπανήσει 50-100 ευρώ την ημέρα, το 27% περισσότερα από 200 ευρώ ημερησίως, ενώ το 21% σχεδιάζει να δαπανήσει μεταξύ 100-200 ευρώ ημερησίως.



Ινδοί
Αυτή η εποχή χειμώνα / άνοιξη, οι Ινδοί ταξιδιώτες σχεδιάζουν να κατευθυνθούν σε προορισμούς διάσημους για τις δραστηριότητες χειμερινών αθλημάτων και την φύση.
Θα ταξιδέψουν σε Αυστρία (40%), Γερμανία (33%), Γαλλία (32%), Ιταλία (20%) και Ελβετία (16%)
Ένα άλλο ισχυρό κίνητρο για την επίσκεψη στην Ευρώπη είναι η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι πολλών χωρών.
Οι περισσότεροι Ινδοί (67%) σκοπεύουν να περάσουν έως και 2 εβδομάδες στην Ευρώπη και να επισκεφθούν κατά μέσο όρο 3 χώρες.
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) θα δαπανήσουν μεταξύ € 100-200 ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων και των δραστηριοτήτων αναψυχής.



Ιάπωνες
Διάσημοι για τη δική τους μοναδική κουζίνα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ιάπωνες τουρίστες δείχνουν ενδιαφέρον για ευρωπαϊκές γαστρονομικές εμπειρίες.
Η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, τα φυσικά τοπία και η ζωή στην πόλη αποτελούν ισχυρά κίνητρα στα μάτια των ταξιδιωτών από την Ιαπωνία στην Ευρώπη.
Περίπου το ήμισυ (48%) σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ευρώπη τους επόμενους τέσσερις μήνες, σχεδιάζουν να παραμείνουν μέχρι και 14 διανυκτερεύσεις, ενώ 43% αναμένουν να μείνουν λιγότερο από 7 διανυκτερεύσεις.
Κατά μέσο όρο, οι Ιάπωνες τουρίστες σκέφτονται να επισκεφθούν 2 ευρωπαϊκούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Όσον αφορά στον ημερήσιο προϋπολογισμό τους, το 39% προβλέπει δαπάνες μεταξύ 100-200 ευρώ, το 28% 50-100 ευρώ και το 21% σχεδιάζουν να δαπανήσουν περισσότερα από 200 ευρώ.
Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί που επισκέπτονται είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης