Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Νovartis: Καταγγελίες - φωτιά από Σάμπυ Μιωνή – Καταθέτουν σήμερα «Κελέση» - «Σαράφης»

tags :
Υπόθεση Νovartis: Καταγγελίες - φωτιά από Σάμπυ Μιωνή – Καταθέτουν σήμερα «Κελέση» - «Σαράφης»
Καταθέτουν  το απόγευμα, με προστασία της ανωνυμίας τους, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ) οι δύο μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», ενώ ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής «απειλεί» Παπαγγελόπουλο
Όσο προχωρά ο καιρός τόσο ανοίγει η βεντάλια για την υπόθεση Novartis, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής έχει αρχίσει.
Πιο συγκεκριμένα, την προσεχή Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου πρόκειται να καταθέσει ο Σάμπυ Μιωνής, η κατάθεση του οποίου, κατά πληροφορίες, αναμένεται να στρέφεται κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του την προσεχή Τετάρτη με τα μέλη της Προανακριτικής στη Βουλή, ο επιχειρηματίας αναμένεται να καταθέσει και έγκληση (μηνυτήρια αναφορά) στη Δικαιοσύνη εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου για σωρεία αδικημάτων που, όπως ισχυρίζεται, διέπραξε σε βάρος του.
Όπως αναφέρει το protothema.gr, κεντρικό σημείο της κατάθεσής του αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2016 με τον τέως υπουργό.
Ο κ. Μιωνής αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα -και μάλιστα με ιδιαίτερα φορτικό τρόπο- προκειμένου να «εκτονώσει» κατασκευασμένες δικαστικές υποθέσεις που εκείνη την περίοδο είχαν φέρει σε δυσχερή θέση τον επιχειρηματία.

Σήμερα καταθέτουν «Κελέση» - «Σαράφης»

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σήμερα στις 4 το μεσημέρι κλιμάκιο της επιτροπής θα μεταβεί σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ για να εξετάσει τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», ενώ στις 8:30 το βράδυ θα αρχίσει η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση».
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί ότι το δικαστικό - αστυνομικό θρίλερ της περασμένης εβδομάδας έληξε με την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, που έκρινε ότι πρέπει να διατηρηθεί η ανωνυμία των δύο προσώπων που κατήγγειλαν τροχήλατες βαλίτσες με πολύχρωμα χαρτονομίσματα προς πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς.
Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της «ανωνυμίας» έχει ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει ότι οι βουλευτές του αυτή την φορά θα μετέχουν στην εξέταση. Αντιθέτως, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση πιθανότατα θα αποχωρήσουν, καθώς από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ της άρσης του καθεστώτος προστασίας.
Η εξέταση των μαρτύρων θα γίνει από χωριστά δωμάτια της ΓΑΔΑ. Η επικοινωνία τους θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού συστήματος - κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προστατευόμενοι θα ζητήσουν τη μετάδοση μόνο αλλοιωμένου ηχητικού σήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης