Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» - Χωρίς ΚΚΕ και Ελληνική Λύση η κατάθεση

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» - Χωρίς ΚΚΕ και Ελληνική Λύση η κατάθεση
Λίγο πριν τις 16:00 έφτασε στη ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται από τις 16:00 ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» ώστε να καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Novartis.
Τόσο ο «Σαράφης» όσο και η «Αικατερίνη Κελέση» θα καταθέσουν από άλλο δωμάτιο, σε διαφορετικούς ορόφους της ΓΑΔΑ και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.
Με απόφαση της πλειοψηφίας, το κλιμάκιο της ειδικής επιτροπής θα ζητήσει από τον αστυνομικό που είναι αρμόδιος για τη φύλαξη του κάθε προστατευόμενου μάρτυρα να ελέγχει να μην έχει επικοινωνία με το κινητό του ο μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
Θα μπορεί να έχει, όμως, μαζί του έγγραφα που κρίνει ότι είναι χρήσιμα για τις απαντήσεις του.
Επίσης δεν αποκλείεται να ζητηθεί κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο προστατευομένων μαρτύρων ή και εξέτασή τους κατ' αντιπαράσταση με άλλα πρόσωπα.

Απέχει η Ελληνική Λύση - Αποχώρησε το ΚΚΕ

Στην εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» δεν προσήλθε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος
Νωρίτερα το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας.
Κατά συνέπεια στη ΓΑΔΑ έχουν μεταβεί ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ, ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης