Συνάντηση για την πυρηνική συμφωνία θα έχουν Ιράν, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία στη Βιέννη, στις 26/2

Συνάντηση για την πυρηνική συμφωνία θα έχουν Ιράν, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία στη Βιέννη, στις 26/2
Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία κατηγόρησαν το Ιράν στις 14 Ιανουαρίου, ότι παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας του 2015 που είχε σκοπό τον περιορισμό των πυρηνικών του
Εκπρόσωποι της Κίνας, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας θα συναντηθούν με εκπροσώπους του Ιράν στη Βιέννη στις 26 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσουν πώς θα διατηρηθεί η πυρηνική συμφωνία του 2015 με την Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα 24 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία κατηγόρησαν επίσημα το Ιράν στις 14 Ιανουαρίου ότι παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας του 2015 για τον έλεγχο των εξοπλισμών που είχε σκοπό τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
Οι παραβιάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επαναφορά των κυρώσεων του ΟΗΕ που είχαν αρθεί βάσει της συμφωνίας του 2015.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρατείνει επ΄αόριστον το χρονικό όριο για την επίλυση των διενέξεων σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν προκειμένου να μην χρειαστεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ή να προκαλέσει την επιβολή νέων κυρώσεων, είχε δηλώσει ο ανώτατος διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Τεχεράνη στις 4 Φεβρουαρίου.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS