Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης απαγόρευση εμπορίου και κατανάλωσης άγριων ζώων στην Κίνα λόγω κορωνοϊού

tags :
Πλήρης απαγόρευση εμπορίου και κατανάλωσης άγριων ζώων στην Κίνα λόγω κορωνοϊού
Η διαδικασία τερματισμού του εμπορίου και της κατανάλωσης θα είναι δύσκολη
Το κορυφαίο νομοθετικό όργανο της Κίνας επέβαλε πλήρη απαγόρευση του εμπορίου και της κατανάλωσης άγριων ζώων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, σε μια κίνηση που στοχεύει να περιορίσει τις πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού από ζώα σε ανθρώπους.
Η Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας πήρε την συγκεκριμένη απόφαση σε συνεδρίαση την Δευτέρα (24/2).
«Η συγκεκριμένη κίνηση θα περιορίσει το εμπόριο και θα προστατεύσει την βιοποικιλότητα», δήλωσε ο Li Shuo, ανώτερος αξιωματούχος της Greenpeace στο Πεκίνο.
Ο κορωνοϊός πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο παγκοσμίως, συμπαρασύροντας τις αγορές και τις επιχειρήσεις, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα και την μόλυνση πάνω από 77.000 ανθρώπων, από τους οποίους οι 2626 έχουν πεθάνει.
Η διαδικασία τερματισμού του εμπορίου και της κατανάλωσης θα είναι δύσκολη σημείωσε ο Li Shuo, επισημαίνοντας πως αναμένεται να διευκρινιστεί τι καθορίζεται ως "άγρια ζωή" και το κατά πόσο τα κινέζικα φάρμακα συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν.
Η υπάρχουσα νομοθεσία για την προστασία των άγριων ζώων απαγορεύει την πώληση τροφίμων από απειλούμενα είδη, αλλά δεν καλύπτει όλα τα άγρια ​​ζώα.
Οι διεθνείς ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων έχουν επικρίνει τη χρήση οστών τίγρης, αρκούδας ή παγκολίνων στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης