Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κρίσιμη αυριανή (25/2) συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA

tags :
Κρίσιμη αυριανή (25/2) συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA
Στην ατζέντα θα είναι οι αλλαγές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σε δομές του ποδοσφαίρου
Κρίσιμη συνάντηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αλλαγές που επίκεινται σε πολλά επίπεδα είναι η αυριανή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την UEFA-FIFA στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης (25/2) στις 10:00 θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Gregory Clarke.
Στην ατζέντα της κουβέντας τους θα είναι οι αλλαγές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σε δομές του ποδοσφαίρου, με στόχο να συνταχθεί ένα νέο ποδοσφαιρικό μνημόνιο με την σφραγίδα των δύο Διεθνών Συνομοσπονδιών.
Στο ίδιο τραπέζι από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης θα είναι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης που ανέλαβε να κάνει ο ίδιος όλες τις επαφές εκτός συνόρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Εκτός συνάντησης φαίνεται ότι θα είναι για ακόμη μια φορά ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος χρεώνεται τη κακή διαχείριση του ζητήματος που έφερε ένταση.
Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα έχει τις προτάσεις UEFA-FIFA που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να μην μπορούν ΕΠΟ και ομάδες να διαμαρτυρηθούν για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην χώρα.
Επίσης, η διαιτησία στόχος είναι να φύγει από την ΕΠΟ και να λειτουργεί ανεξάρτητα υπό την επίβλεψη Ευρωπαίου διαιτητή, ενώ η ποινή μείωσης βαθμών για την πολυϊδιοκτησία θα επιφέρει υποβιβασμό σε περίπτωση που συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης