Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ολόκληρο το business plan της συμφωνίας συνδιαλλαγής για την Creta Farms

tags :
Ολόκληρο το business plan της συμφωνίας συνδιαλλαγής για την Creta Farms
Το ερωτήματα επί του σχεδίου ανάπτυξης, τα ερωτήματα, η αποτίμηση των σημάτων και το δεύτερο κούρεμα του δημοσίου και του ΕΦΚΑ
Ένα… ιδανικό σχέδιο ανάπτυξης της Creta Farms έχει κατατεθεί στο δικαστήριο ως μέρος της συμφωνίας συνδιαλλαγής μεταξύ των τραπεζών και του επενδυτή. ο σχέδιο που αυτό  που παρουσιάζει το bankingnews υπόσχεται πωλήσεις 46,6 εκ ευρώ το 2019 και 87,1 εκ ευρώ την επόμενη χρονιά με χρηματοδότηση 20 εκ ευρώ από την πλευρά του επενδυτή.
Στη συνέχεια η πρόβλεψη ανάπτυξης κατ έτος διαμορφώνεται στα επίπεδα του 5% με την εταιρία να επιστρέφει στις πωλήσεις του 2018 το …2027.
Η ΝΕΑ εταιρία προβλέπεται να παρουσιάσει ζημιογόνα αποτελέσματα το 2020 και το 2021 και στη συνέχεια να πραγματοποιεί κερδοφορία σταδιακά αυξανόμενη.
Βέβαια εμφανίζει μετά το πρώτο έτος σταθερά έξοδα διοίκησης στα 4,2 εκ ευρώ πράγμα απίθανο να συμβεί στην πραγματικότητα.
Επίσης για έξοδα διαφήμισης προβλέπει έξτρα 1,9 εκ ευρώ το 2020 και το 2021 αθροιστικά και μετά τίποτα. Υπόσχεται επενδύσεις στις εγκαταστάσεις και στο μηχανολογικό εξοπλισμό της εταιρίας αλλά παρ όλα αυτά οι αποσβέσεις αν εξαιρεθούν το 2021 και το 2022 δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο καθώς βαίνουν μειούμενες.
Αναφέρει πως θα ενισχυθούν οι πωλήσεις μέσω χαμηλότερων εκπτώσεων ωστόσο το κονδύλι εκπτώσεις και λοιπά έξοδα διανομής που ουσιαστικά συνιστούν τα πιστωτικά τζίρου-επιστροφές αφορούν το 2020 το 22% των εσόδων, το 2021 επίσης το 22,6%, το 2022  το 22,7% και το δέκατο χρόνο από την ημερομηνία αλλαγής ιδιοκτησίας στο 23,3% ποσοστά που παραπέμπουν αν όχι σε αύξηση σε διατήρηση των εκπτώσεων στα τρέχοντα επίπεδα.
Με δεδομένο ότι για τη συμφωνία συνδιαλλαγής στην καλύτερη των περιπτώσεων θα εκδοθεί απόφαση το καλοκαίρι αποτελεί ερώτημα αν θα πιαστεί ο στόχος των 46,6 εκ ευρώ για το 2020 δεδομένου ότι στο πρώτο εξάμηνο δύσκολα θα επιτευχθεί τζίρος άνω των 15 εκ ευρώ καθώς οι δυνατότητες της εταιρίας θα είναι περιορισμένες (μόνο το κόστος μισθοδοσίας είναι περί τις 600.000 ευρώ μηναίως) ενώ δεν γίνονται προωθητικές ενέργειες και τα προϊόντα της Creta farms έχουν σε σημαντικό βαθμό «ξεχαστεί» από τους καταναλωτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει μείωση του κόστους μισθοδοσίας γεγονός που παραπέμπει και σε νέες απολύσεις ασχέτως αν αυτές βαφτίζονται σταδιακή ανανέωση των θέσεων εργασίας. 
Επιπλέον το κόστος προβλέπεται να μειωθεί μέσω της αγοράς α υλών με καλύτερους όρους αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι εμφανίζεται στο επιχειρηματικό σχέδιο το κόστος να είναι περίπου 20% χαμηλότερο του ιστορικού κόστους του 2018 όπου δεν είχε μεσολαβήσει η μεγάλη άνοδος των τιμών του χοιρινού και της γαλοπούλας.
Εν τω μεταξύ με βάση τη συμφωνία συνδιαλλαγής η αποτίμηση των εμπορικών σημάτων της εταιρίας Creta Farms και Εν Ελλάδι από την EY είναι 8,1 εκ ευρώ ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι ευρεσιτεχνίες.  Επιπλέον στη συμφωνία προβλέπεται ότι μετά το κούρεμα που θα υποστεί ο ΕΦΚΑ και το Δημόσιο θα ακολουθήσει και δεύτερο καθώς οι οφειλές που θα σωρευτούν μετά την 1/12/2019 έως και την επικύρωση της συμφωνίας θα διαγραφούν κατά το σκέλος τόκων και προσαυξήσεων και θα αποπληρωθούν σε 180 δόσεις!!!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ BUSINESS PLAN όπως ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης