Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι ειπώθηκε στο Λονδίνο σε κλειστή συνάντηση με funds – Πανδημία, κραχ στις αγορές έως -20% και η Ελληνική αγορά στις 600 μον.

tags :
Τι ειπώθηκε στο Λονδίνο σε κλειστή συνάντηση με funds – Πανδημία, κραχ στις αγορές έως -20% και η Ελληνική αγορά στις 600 μον.
Τα διεθνή funds ανησυχούν για πανδημία του Covid -19
Σε κλειστή συνάντηση διαχειριστών χαρτοφυλακίων – κυρίως hedge funds – στο Λονδίνο πριν περίπου δύο εβδομάδες ειπώθηκαν πολύ σημαντικές αλήθειες τις οποίες – δυστυχώς με καθυστέρηση – μεταφέρει το bankingnews.
Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και μεγάλο fund το οποίο πρωτοστάτησε σε πωλήσεις τραπεζικών μετοχών το τελευταίο διάστημα.

Τα σχόλια που ειπώθηκαν θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αξία εάν το bankingnews τα είχε δημοσιεύσει πριν δύο εβδομάδες, ωστόσο τα πληροφορηθήκαμε πολύ πρόσφατα.
Η συνάντηση αυτή που έως σήμερα δεν έχει διαρρεύσει αποκάλυψε πολλά
1)Για τον Κορωνοιό ή Covid -19, τα διεθνή funds ήδη είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους πολύ έντονα.
Θεωρούν ότι όλος σχεδόν ο πλανήτης θα επηρεαστεί, τα κρούσματα θα είναι εκατομμύρια και η πανδημία αναπόφευκτη.
Θεωρούν επίσης ότι οι κεντρικές τράπεζες εκπονούν σχέδια για το πως θα αποτρέψουν την καταστροφή εάν ο Covid -19 κρατήσει έως τον Μάιο 2020.

Μάλιστα μεγάλο fund που ρευστοποιούσε στην Ελλάδα πρόσφατα το Capital Group μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ανησυχεί για επικείμενη μεγάλη πτώση λόγω της υποτίμησης του κορωνοιού.
Στην συνάντηση αυτή ειπώθηκε ότι επίκειται διόρθωση ευρείας κλίμακας.
Βλέπουν πτώση έως -20% στα κύρια χρηματιστήρια ΗΠΑ και Ευρώπης και καταστροφή στα περιφεριακά ενώ για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ορατές οι 600 μονάδες ή πτώση -28% στην περίπτωση Πανδημίας και μαζικών αποφάσεων για καραντίνα.
(Οι 600 μονάδες από τιμή εκκίνησης 890 με 920 μονάδες που ήταν το ελληνικό χρηματιστήριο πριν λίγο καιρό σημαίνει πτώση -34%)

2)Για τις ΗΠΑ ανέφεραν ότι η Wall Street θα εξαρτηθεί από τον κορωνοιό εάν δηλαδή ξεσπάσει πανδημία ή όχι και από τις προεκλογικές στρατηγικές Trump.
Οι 2.800 μονάδες θα είναι το σημείο αναφοράς για τον δείκτη S&P 500 εκεί θα δοκιμαστούν οι αντοχές των επενδυτών και οι 26.200 me 25.800 μονάδες για τον Dow.
3)Αναγνώρισαν ότι τα πολεμοφόδια των κεντρικών τραπεζών εξασθενούν, κάθε νέα παρέμβαση θα είναι πιο αδύναμη από την προηγούμενη, μειώσεις των επιτοκίων ή νέα ρευστότητα θα αποδειχθούν αναποτελεσματικές πρωτοβουλίες.
4)Για την Ελλάδα επισήμαναν ότι το ΑΕΠ δεν μπορεί να κινηθεί σε υψηλούς ρυθμούς λόγω διεθνούς επιβράδυνσης και ότι τον ελέφαντα στο δωμάτιο δεν τον έχουν παρατηρήσει όλοι.
O ελέφαντας στο δωμάτιο δεν είναι μόνο τα NPEs αλλά τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για εξυγίανση.
Με βάση τα hedge funds οι ελληνικές τράπεζες θα απαιτηθεί να δαπανήσουν πολύ περισσότερα κεφάλαια για την εξυγίανση τους και αυτή η παράμετρος δεν καθιστά ελκυστικές τις τραπεζικές μετοχές.
5)Για την κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης ανέφεραν ότι έχει εγκλωβιστεί στην πολιτική Draghi και η Lagarde η νέας πρόεδρος της ΕΚΤ και θα κινηθεί μόνο εάν το επιβάλλουν οι συγκυρίες
6)Για τις αμερικανικές εκλογές αναφέρθηκε ότι το βασικό σενάριο είναι να κερδίσει εκ νέου ο Trump τον Νοέμβριο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης