Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +1,02% και τα 56,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +1,02% και τα 56,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,07% στα 51,98 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (25/2) το πετρέλαιο, μετά τις σημαντικές απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού πέραν της Κίνας έχει προκαλέσει ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για την παγκόσμια ζήτηση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +1,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,34 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει χθες κατά -3,8%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,07% στα 51,98 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση η πτώση του WTI διαμοφώθηκε στο -3,7%.
«Νομίζω ότι το πετρέλαιο αντανακλά έναν μεγάλο βαθμό κινδύνου, σε αντίθεση με άλλες αγορές, επειδή είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες μία σημαντική πτώση του WTI από τα 60 δολ. στα 50 δολ. ανά βαρέλι», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets, Michael McCarthy, προσθέτοντας ότι «αυτή την εβδομάδα, οι βασικοί παράγοντες είναι ο κορωνοϊός, τα στοιχεία για τα αποθέματα και η τεχνική εικόνα».
Παράλληλα, ο κ. McCarthy εκτιμά ότι το εύρος των 49,5 με 50 δολ. ανά βαρέλι αποτελεί «ψυχολογικό όριο» για την τιμή του αμερικανικού αργού, ενώ το αντίστοιχο εύρος για το Brent ορίζεται στα 54,5 με 55 δολ. ανά βαρέλι.
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Price Futures Group, Phil Flynn, διευκρινίζει ότι «ο φόβος για το πετρέλαιο είναι ότι θα δούμε περισσότερη καταστροφή της ζήτησης και μία στροφή της σφιχτής αγοράς πετρελαίου προς την υπερπροσφορά», ενώ πρόσθεσε ότι «η αγορά πετρελαίου έχει συμπεριλάβει τον κίνδυνο μίας παγκόσμιας επιβράδυνσης, καθώς ο ιός εξαπλώνεται».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 4,2 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης