Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες στη Wall - Στο +1,18% ο Kospi, «βουτιά» -3,34% για τον Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες στη Wall - Στο +1,18% ο Kospi, «βουτιά» -3,34% για τον Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,21% στις 26.878,50 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (25/2) οι αγορές της Ασίας, μετά τη «βουτιά» που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των περισσότερων ασιατικών οικονομιών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με «βουτιά» της τάξεως του -3,34% στις 22.605,41 μονάδες, καθώς χθες είχε παραμείνει κλειστός λόγω αργίας, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -1,60% και τις 6.866,60 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησε κατά -0,60% στις 3.013,05 μονάδες, ενά αντίθετα ο δείκτης SZSE Component κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,71% στις 11.856,08 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,21% στις 26.878,50 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στις 11.540,23 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα, καταγράφηκε σημαντική άνοδος της τάξεως του +1,18% στις 2.103,61 μονάδες, ενώ ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη ενισχύεται κατά +0,50% στις 1.442,79 μονάδες.
Χθες οι αγορές της Wall Street έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, καθώς ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη των 1.000 μονάδων, και συγκεκριμένα στο -3,56% και τις 27.960,80 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -3,35% στις 3.225,90 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο -3,71% και τις 9.221,28 μονάδες.
Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντικές διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.
«Οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψιν αυτό που οι αγορές ομολόγων προσπαθούσαν να μας πουν εδώ και εβδομάδες, ότι δηλαδή η παγκόσμια ανάπτυξη είναι πιθανό να επηρεαστεί σημαντικά λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance, Chris Zaccarelli.
Νωρίτερα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Bank of Japan, Eiji Maeda, δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά την αντίδραση των αγορών απέναντι στην έξαρση του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ότι η προσοχή της χώρας θα παραμείνει εστιασμένη κυρίως γύρω από την αγορά συναλλάγματος.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του ιαπωνικού κοινοβουλίου, ο κ. Maeda τόνισε ότι «η Ιαπωνία είναι έτοιμη να λάβει τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο της έξαρσης του Covid-19 στην εγχώρια οικονομία».
«Η χώρα είναι έτοιμη να λάβει δράση σε περίπτωση που οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος εμφανίσουν σημάδια παρεμπόδισης της οικονομικής ανάπτυξης του έθνους», επεσήμανε ο κ. Maeda, διευκρινίζοντας ότι «η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν σχεδιάζει την καθοδήγηση της οικονομικής πολιτικής προκειμένου να επηρεάσει τις αγορές».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της χώρας, Yasutoshi Nishimura, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση χρειάζεται να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον αντίκτυπο της έξαρσης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοπιστωτικών αγορών».
«Θα εφαρμόσουμε τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής στήριξης ανάλογα με τις ανάγκες της κατάστασης», ανέφερε ο κ. Nishimura, προσθέτοντας ότι «οι υψηλότεροι μισθοί και η επέκταση της κατανάλωσης είναι σημαντικά, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης