Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στις ξένες αγορές – Αυξημένη η μεταβλητότητα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στις ξένες αγορές – Αυξημένη η μεταβλητότητα
ΑΓΟΡΕΣ: Προσπαθούν να πάρουν ανάσες μετά τη χθεσινή βουτιά, αλλά δε φαίνεται εύκολο. Άνοιξε ανοδικά ο DAX και παλεύει με τον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών. Δεν τα κατάφερε. Ο αντίστοιχος των 200 ημερών είναι στις 12.775 μονάδες περίπου. Η δική μας αγορά έχει τον 100άρη στις 893 μονάδες και τον 200άρη στις 858 μονάδες. Η αναταραχή λόγω του ιού θα διατηρηθεί αλλά κάποια στιγμή οι αγορές θα το ξεπεράσουν.

Οι τιμές των μετοχών έχουν βρεθεί ελκυστικά επίπεδα και οι αποτιμήσεις δίνουν σε πολλές περιπτώσεις καλούς δείκτες. Η μεταβλητότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό στις επόμενες συνεδριάσεις. Θα επιστρέψει όμως ξανά η ομαλότητα και η κανονικότητα. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

Τη σημερινή πορεία θα κρίνουν και πάλι οι αγορές του εξωτερικού. Αν δε δούμε καλή ανάκαμψη, ίσως και πάλι να υπερβάλουμε και βλέποντας το DAX να χάνει την άνοδο που είχε πριν το άνοιγμα, οι εντολές που μπήκαν στο σύστημα στο ΧΑ δεν ήταν καλές. Το πρώτο σημείο του Γ.Δ. ήταν πτωτικό και λίγο μετά γύρισε σε ανοδική περιοχή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με μικρό όγκο άνοιξε στο +3% η Τιτάν. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ επίσης κινείται με άνοδο, όπως και η ΕΥΔΑΠ, η Viohalco και η Ελλάκτωρ. Η αγορά πρέπει να αντιδράσει καλύτερα από τις ξένες αφού χθες βυθίστηκε. Αυτό βέβαια, είναι το καλό σενάριο. Το τελικό πρόσημο θα το καθορίσουν τα ξένα χρηματιστήρια.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εκποιήθηκαν στην προσυνεδρίαση 318 χιλ. μετοχές στην τιμή των 2,4540 ευρώ η μία. Η μετοχή στο ξεκίνημα καταγράφει μικρή άνοδο με όγκο 176 χιλ. τεμάχια.

ΤΖΙΡΟΣ: Υψηλός και σήμερα αφού στα πρώτα λεπτά έγιναν περίπου 7 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα στην Εθνική και στο ΟΠΑΠ.

JUMBO: Πιέζεται και σήμερα και είναι η μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τις μεγαλύτερες απώλειες στα πρώτα λεπτά. Χθες όμως πάτησε σε καλή στήριξη και αντέδρασε.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Τα νέα προβλήματα στη Βουλγαρία πιέζουν τη μετοχή και σήμερα. Στο -9% και στα 0,2550 ευρώ με όγκο 188 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 40 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Έχει κρατήσει και αυτή τη φορά τα 7 ευρώ. Στα 7,10 ευρώ και στο +1% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Με όγκο 3 χιλ. τεμάχια βρίσκεται στα 1,05 ευρώ και η αποτίμηση είναι στα 11,8 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Πάνω που προσπαθούσε να απομακρυνθεί, λόγω της μεγάλης υποχώρησης των αγορών ακολούθησε και αυτή. Στα 3,40 ευρώ και στο -2% με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΟΛΠ: Η αποτίμηση στα 490 εκατ. ευρώ και φυσικά είναι ελκυστική μετά και τα αποτελέσματα που δημοσίευσε. Στα 19,60 ευρώ και στο +1,4% με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης