Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Δεν έχουμε ξεμείνει ακόμα από ιδέες για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

ΟΠΕΚ: Δεν έχουμε ξεμείνει ακόμα από ιδέες για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου
Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ παραμένουν σε συνεχή επικοινωνία
Στο γεγονός ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ δεν έχουν «ξεμείνει» ακόμα από ιδέες για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (25/2) ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Abdulaziz bin Salman, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των χωρών στη Βιέννη.
Ειδικότερα, ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θεωρείται ο de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ, δήλωσε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία για τις περικοπές «δεν έχουν ξεμείνει ακόμα από ιδέες» για την εξισορρόπηση της αγοράς ενέργειας, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία».
Παράλληλα, ο κ. Salman πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή του ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης των χωρών στις 5 Μαρτίου.
Νωρίτερα, ο υπουργός Πετρελαίου του Μπαχρέιν, Mohammed bin Khalifa, δήλωσε ότι οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου αποτελούν μία «ιδιαίτερα αποτελεσματική» μέθοδο σταθεροποίησης των τιμών, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ΟΠΕΚ διαθέτει μηχανισμούς προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι ο αντίκτυπος οτυ κορωνοϊού θα είναι περιορισμένος.
«Η έξαρση του κορωνοϊού είχε αντίκτυπο στις αγορές πετρελαίου, κυρίως λόγω των διακοπών στα αεροπορικά ταξίδια», υπογράμμισε ο κ. Khalifa, εκτιμώντας ωστόσο ότι «η έξαρση αποτελεί ένα βραχύβιο φαινόμενο».
Σημειώνεται ότι οι ανησυχίες για την έξαρση του ιού, και τον δυντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ζήτηση, προκάλεσαν απώλειες άνω του -3,5% στις τιμές του πετρελαίου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις αρχές Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης