Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Παράθυρο Γεωργιάδη (υπ.Ανάπτυξης) για κίνητρα ασφάλισης σε σεισμούς, φωτιές

tags :
Παράθυρο Γεωργιάδη (υπ.Ανάπτυξης) για κίνητρα ασφάλισης σε σεισμούς, φωτιές
Μήνυμα Σαρρηγεωργίου για σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση μέτρων τόνωσης της ασφαλιστικής αγοράς
Ηχηρό μήνυμα για σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση  μέτρων που θα τονώσουν την ασφαλιστική αγορά εξέπεμψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου από το βήμα της Ένωσης ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγγειλε από το ίδιο βήμα ότι στο μεσοσταθμικό πρόγραμμα θα περιληφθούν κίνητρα για τις φυσικές καταστροφές.
Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο πρόεδρος της Ένωσης αναφερόμενος στη σχέση των ασφαλιστικών εταιρειών – κυβέρνησης, τόνισε ότι και επικοινωνεί και καταλαβαίνει τα θέματα αλλά άφησε αιχμές για τον τρόπο ταχύτητας και υλοποίησης θεμάτων, τα οποία επικέντρωσε σε τρεις ουσιαστικά προτάσεις:
1. Φορολογικά κίνητρα για τον τρίτο και δεύτερο πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς και για τα επαγγελματικά ταμεία
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξίσωσης των παροχών με τα επαγγελματικά ταμεία.
2. Φορολογικά κίνητρα προκειμένου να εκπίπτουν οι ασφαλίσεις στο κομμάτι της Υγείας και
3. Φορολογικά κίνητρα για τις ασφαλίσεις σε ζημιές από φυσικές καταστροφές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώνεται ότι το 67% των πωλητών δηλώνει ότι έχει ανάγκη συμπληρωματικής ασφάλισης και προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένει να δοθούν κίνητρα ώστε οι ασφαλιστικές εισφορές να εκπίπτουν από το εισόδημα.
Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει αύξηση της ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου στο 8,7% του ΑΕΠ με κεφάλαια ύψους 4,4 δις ευρώ.
Μιλώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση ακούει και αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς αλλά πρέπει να «είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να προσμετρήσουμε τις επιπτώσεις στα δημοσιονομικά από τις όποιες εκπτώσεις στις εισφορές».
Τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης αγοράς με τήρηση των κανόνων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά έχουμε, σε εφαρμογή του νόμου, ανάρτηση τιμοκατολόγων ιδιωτικών κλινικών προκειμένου ο καθένας να γνωρίζει τι πληρώνει.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης