Φωτίου (ΣΥΡΙΖΑ): Αδιέξοδη η πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό

Φωτίου (ΣΥΡΙΖΑ): Αδιέξοδη η πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό
Την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ από Λέσβο και Μυτιλήνη ζήτησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό με τα επεισόδια και τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων στην δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.
Μιλώντας στον ΡΣ «Flash 99.4 -Θεσσαλονίκη» για την νυκτερινή απόβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τα ΜΑΤ, να μεταφέρει τώρα στην ενδοχώρα όσους περισσότερους αιτούντες άσυλο μπορεί και να πάρει τώρα πίσω τον σχεδιασμό για τα κλειστά κέντρα κράτησης.
Η κυβέρνηση ή είναι ανίκανη ή έχει σχέδιο να εγκλωβίσει τους κατατρεγμένους ανθρώπους στα νησιά, για να στείλει δήθεν μήνυμα στην άλλη πλευρά και να αποτρέψει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.
Η πολιτική της είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική.
Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες είχαμε 280 αφίξεις.
Η κα Φωτίου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξαναφέρει μπροστά την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι κάτοικοι των νησιών τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, παράλληλα με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Δημιουργήσαμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ασπίδα στον φασισμό και τον ρατσισμό.
Ο αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε αποφασιστικά στην συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής.
Στους δήμους μάλιστα που οι πολιτικές πρόνοιας είχαν μεγαλύτερη επίπτωση, η πτώση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Από μια πρώτη έρευνα σε 19 δήμους, η πτώση ήταν 62% έναντι 56% πανελλαδικά.
Ο ακροδεξιός λόγος, που βρίσκει έδαφος σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν περνάει στους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες της Ελλάδας.
Είμαι αισιόδοξη.
Θα γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και την αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστεί».

Για τα εργασιακά

Επιβεβαίωσε ότι η σταδιακή θέσπιση του 35ωρου, όπως και η περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού βρίσκονται μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών που θα αποτυπωθούν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η υπεράσπιση της εργασίας μαζί με την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους συνιστούν βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που μπορούν πια, μετά από συμπληρωμένους 7 μήνες διακυβέρνησης ΝΔ, να εξαχθούν για την πολιτική της: Ενώ εμείς ενισχύσαμε το κοινωνικό κράτος, η νεοφιλελεύθερη ΝΔ κάνει περικοπές στα πάντα, θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ενώ παράλληλα μας επαναφέρει στην εποχή της ρεμούλας, της ασυδοσίας και του ρουσφετιού.
Σε ερώτηση σχετική με την ανακοίνωσή της για την μη παροχή σχολικών γευμάτων σε 1425 παιδιά 15 σχολικών μονάδων της Λέσβου, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Λέσβο αλλά πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών και ανατολικών δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Η ΝΔ δεν τρέχει το πρόγραμμα, αδιαφορεί για το αν τρώνε τα όλα τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS