Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέδρασε μετά την υπερβολική πτώση και παρά τις απώλειες των ξένων αγορών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέδρασε μετά την υπερβολική πτώση και παρά τις απώλειες των ξένων αγορών
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική βρίσκουμε τη σημερινή της πορεία καθώς μετά τη μεγάλη υπερβολή προσπάθησε να ανακτήσει μέρος των απωλειών. Μάλιστα την ώρα που ο DAX υποχωρούσε 0,7% εμείς κλείναμε με άνοδο 1,89% και θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη αν δεν υπήρχε η Coca Cola.

Χθες υποχωρήσαμε σχεδόν δύο φορές την απώλεια των μεγάλων αγορών. Ήταν υπερβολή. Αυτό δε σημαίνει ότι η ταλαιπωρία τελείωσε. Η αγορά θα συνεχίσει να λαμβάνει κατεύθυνση από το εξωτερικό και από τις εξελίξεις με τον ιό της Κίνας. Όμως έδειξε αντανακλαστικά και πολλά χαρτιά έδειξαν ότι δεν πτοούνται. Ξεχώρισαν οι δυνατοί σήμερα.

JUMBO: Ακούσαμε αρκετά σήμερα, από αυτά που κυκλοφόρησαν στην αγορά. Μέρες τώρα έχουμε γράψει πως οι εξελίξεις στην Κίνα ίσως να την επηρεάσουν. Όμως ακούσαμε για μεγάλο θέματα με προμηθευτές κ.α. τα οποία η στήλη δε συμμερίζεται. Αν υπάρξει τέτοιο θέμα, το πρόβλημα δε θα είναι μόνο της Jumbo, αλλά του πλανήτη συνολικά. Αυτό θα σημαίνει πως η Κίνα θα αποκτήσει μεγάλο θέμα. Άρα όλες οι μετοχές θα βυθιστούν.

Η στήλη αυτό που ξέρει είναι πως η Jumbo ή ο κ.Βακάκης αν προτιμάτε, ξέρουν να δίνουν απαντήσεις. Πριν μήνες είχε βγει άλλη φήμη ότι και καλά έχει «πειράξει» τα βιβλία της. Ήταν τότε το θέμα με τη Folli και έψαχναν όλοι την επόμενη. Τότε λοιπόν «κάρφωσε» τη μετοχή στα ψηλά και έδωσε απαντήσεις. Το ίδιο έκανε και σήμερα!

Με χαμηλό ημέρας στα 15,29 ευρώ και υψηλό στα 16,78 ευρώ η μετοχή έκλεισε στα 16,40 ευρώ με άνοδο 5,13% και όγκο 493 χιλ. τεμάχια. Χωρίς δανεισμό, με συνετή διαχείριση και άρα θα βρει και πάλι το δρόμο της.

ΕΥΔΑΠ: Κράτησε και πάλι τα 7 ευρώ και έφυγε με φόρα υψηλότερα. Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης κάτι ανοικτές εντολές αγοράς την πήγαν μέχρι τα 7,57 ευρώ. Τελικά έκλεισε ακριβώς εκεί με άνοδο 7,68% και όγκο 118 χιλ. τεμάχια. Δηλαδή καμία ζημιά από την πτώση λόγω κορονοϊού.

ΔΕΗ: Ξέσπασε η μετοχή και δείχνει πως την πιστεύουν ισχυρά χέρια. Προφανώς και η διόρθωση τους ήρθε… κουτί. Από τα χαμηλά ημέρας των 3,48 ευρώ στα 3,8220 ευρώ και τελικά μετά τις δημοπρασίες στα 3,8080 ευρώ με άνοδο 8,18% και όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια. Εξαιρετική!

EUROBANK: Μεγάλο ο όγκος και σήμερα και έγιναν και πακέτα αρκετά. Χαμηλό στα 0,6510 ευρώ και υψηλό στα 0,70 ευρώ. Στο +7,45% και στα 0,6995 ευρώ με όγκο 24,2 εκατ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αδύναμη η μετοχή. Πήγε μέχρι τα 8,20 ευρώ αλλά έκλεισε στα 8 ευρώ με οριακή άνοδο. Ο όγκος 1 εκατ. τεμάχια. Περιμέναμε κάτι καλύτερο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επίσης αδύναμη. Πήγε μέχρι τα 1,36 ευρώ και έκλεισε στα 1,4280 ευρώ. Η στήλη έχοντας συστήσει κατοχύρωση κερδών στα 1,96 ευρώ, εκτιμά πως τώρα έρχεται η ώρα να ξαναμπεί στις επιλογές της.

COCA COLA: Αν δεν έκλεινε με απώλεεις 3,23% το ΧΑ θα είχε πάει καλύτερα. 

ΤΙΤΑΝ: Απίστευτο. Νέα πτώση 2,30% και κλείσιμο στα 15,30 ευρώ. 

ΚΡΕΚΑ: Όχι μόνο έμαθαν τον τρόπο να κλείνουν τη μετοχή στο limit up αλλά και να μαζεύουν «αδέσποτα» κομμάτια. Την άνοιξαν χωρίς μεγάλες εντολές και έδωσε την εντύπωση ότι δε θα κλειδώσει σήμερα. Μαζεύτηκε η προσφορά και έμειναν στο limit up άλλα 26 χιλ. τεμάχια στους αγοραστές. Τέταρτο συνεχόμενο κλείδωμα στο +20%.

Q&R: Τι βλέπει ο… John Arthur Bray Croker και αγοράζει μετοχές; Ξεπέρασε το 20% η συμμετοχή του. Από την άλλη νομικό πρόσωπο συνδεόμενο με την Εμμ. Ξιώνη βγάζει τακτικά πωλήσεις Στην αποτίμηση των 6,5 εκατ. ευρώ περίπου. O John Arthur Bray Croker στις 21 Φεβρουαρίου 2020, ξεπέρασε το ποσοστό του 20% και συγκεκριμένα κατέχει 20,2391% άμεσα και έμμεσα σε μετοχές της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως ο John Arthur Bray Croker στις 22 Αυγούστου 2019, ξεπέρασε το ποσοστό του 15%. Στην εταιρεία υπάρχει και σημαντικό ποσοστό που κατείχε από παλιά η γνωστή στους παλιούς, Πουλιάδης. Από το εξάμηνο του 2019 δε βλέπουμε κάτι που να δικαιολογεί τέτοιες μαζικές αγορές.

Ο τζίρος στα 1,2 εκατ. ευρώ, οι ζημιές στις 200 χιλ. ευρώ, η καθαρή θέση στα 3,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 4 εκατ. ευρώ. Δε βλέπουμε αποσβέσεις, ούτε και κάποια σημαντική επένδυση, ενώ υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις και έχουν γίνει προβλέψεις για ένα μέρος. Εκτός και αν κάνει την έκπληξη, τις εισπράξει όλες, εξοφλήσει δάνεια, γράψει κέρδη και δώσει και μέρισμα!! Δε βλέπουμε να έχει πιθανότητες αυτή η σκέψη μας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (απάντηση): Οι πληροφορίες μας διατηρούν την άποψη ότι τέλειωσε το θέμα με καλό τίμημα κατά την άποψή μας που δίνει σημαντικό περιθώριο ανόδου. Στο +4,59% και στα 2,28 ευρώ.

ΚΛΜ: Καλή κίνηση και από εδώ. Στα 0,73 ευρώ και στο +4% με όγκο 42 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης