Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Τα μαϊμού έργα στην Creta Farms και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

tags :
Αποκλειστικό: Τα μαϊμού έργα στην Creta Farms και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Deloitte, η κόντρα εσωτερικού ελεγκτή και Εμ. Δομαζάκι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου
Απίστευτα φαινόμενα που παραπέμπουν σε έκνομες πρακτικές στην Creta Farms αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews.
Ειδικότερα σε τεχνική έκθεση ποιοτικού, ποσοτικού ελέγχου (επισυναπτόμενο αρχείο), επιθεώρησης , κοστολόγησης και οικονομικού απολογισμού τεχνικού έργου αποκαλύπτεται ότι όλες οι δαπάνες έργων συνολικής αξίας 1,448 εκ ευρώ δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
Ο έλεγχος διενεργήθηκε στα τέλη του 2018 μετά από εντολή του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη και με βάση το πόρισμα δημιουργούνται ερωτήματα διάπραξης σωρείας αδικημάτων μεταξύ των οποίων και η διακίνηση εικονικών τιμολογίων.
Η εν λόγω έκθεση έχει κατατεθεί και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία μετ επιτάσεως ζητούσε με επιστολές από τον κ. Κωνσταντίνο Δομαζάκη να την καταθέσει πράγμα που τελικά όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες έπραξε με αρκετή καθυστέρηση.
Πηγές της Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επικοινώνησε το bankingnews αναφέρουν ότι τα στοιχεία έχουν αξιοποιηθεί όπως επιβάλλεται, επιφυλάχθηκαν όμως να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες λόγω του απορρήτου που όπως ανέφεραν διέπει τους ελέγχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Πέραν της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η έκθεση έχει περιέλθει σε γνώση και της Deloitte η οποία ζήτησε στοιχεία από την τότε διοίκηση της Creta Farms υπό τον κ. Εμμ. Δομαζάκι.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα έργα αιτιολογήθηκαν με στοιχεία τα οποία όπως προέκυψε μετά από έλεγχο δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση περιήλθε σε γνώση του τότε εσωτερικού ελεγκτή της Creta Farms κ. Τσομάκου ο οποίος σε δική του έκθεση ανέφερε πως τα δύο έργα δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν ως φυσικά αυτοτελή αντικείμενα.
Ο κ. Τσομάκος μετά την υποβολή της έκθεσής διαπληκτίστηκε έντονα με τον έτερο τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Εμ. Δομαζάκι το Μάρτιο του 2019 ενώ τον Ιούνιο αποχώρησε οικειοθελώς από την εταιρία.
Σημειώνεται ότι των αποτελεσμάτων της έκθεσης έλαβε γνώση και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου κ. Κώστας Τσάλλης χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν προχώρησε σε κάποια ενέργεια.
Είναι προφανές ότι οι υποθέσεις των έργων 1,448 εκ ευρώ εγείρουν νέο ζήτημα αξιοπιστίας των οικονομικών καταστάσεων μετά από το προφανές που αποκάλυψε το bankingnews και το οποίο αφορά στην εμφάνιση ως δανείων των δύο μετόχων (Εμμ. Δομαζάκι και Κ. Δομαζάκη) ποσού 2,9 εκ ευρώ το οποίο δεν εμφανίζεται σε καμία οικονομική κατάσταση.
Σημειώνεται ότι η ΕΥ στην έκθεσή της για το σχέδιο εξυγίανσης αναφέρει ότι τα δάνεια έχουν ληφθεί στο παρελθόν αδειάζοντας με τον τρόπο αυτό τις εταιρίες ορκωτών που διενήργησαν τακτικό έλεγχο.  

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΓΙΝΑΝ
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης