Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η κυβέρνηση αψηφά τους έλληνες πολίτες για τους λαθρομετανάστες – Εγκληματικά λάθη στον λαθροεποικισμό στο Α. Αιγαίο

tags :
Η κυβέρνηση αψηφά τους έλληνες πολίτες για τους λαθρομετανάστες – Εγκληματικά λάθη στον λαθροεποικισμό στο Α. Αιγαίο
Η κατάσταση στα νησιά αντί να εξομαλύνεται επιδεινώνεται απόρροια της λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής στο λαθρομεταναστευτικό.
Η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ να αψηφά την βούληση της καθολικής πλειοψηφίας των πολιτών του Ανατολικού Αιγαίου οι οποίοι αντιδρούν στα κλειστά κέντρα και στον λαθροεποικισμό είναι μεγάλο πολιτικό λάθος.
Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να υλοποιήσει το σχέδιο της για την κατασκευή κλειστών κέντρων για τους λαθρομετανάστες στα νησιά του Αιγαίου κόντρα στα επεισόδια που υπήρξαν στις 25 Φεβρουαρίου σε Μυτιλήνη και Χίο.
Την ίδια στιγμή το ζήτημα της επίταξης προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.
Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άναρχα, εις βάρος των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών φόρτωσε το πρόβλημα του λαθροεποικισμού στους νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο.
Η προηγούμενη κυβέρνηση από άγνοια, απρονοησία ή ανικανότητα δεν έλαβε μέτρα και σήμερα οι πολίτες του Ανατολικού Αιγαίου όχι απλά αντιδρούν εναντιώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης πολλοί από τους πολίτες ψήφισαν την ΝΔ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ παραπλάνησε για το λαθρομεταναστευτικό τους πολίτες, μίλησε για γρήγορες λύσεις, για καθαρές λύσεις, δημιούργησε προσδοκίες στις τοπικές κοινωνίες ότι έχει τις λύσεις.
Αντί λύσεις προσφέρει δακρυγόνα στους πολίτες που αντιδρούν, πρόκειται για εικόνες ντροπής.
Τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους έλληνες που αντιδρούν για τον λαθροεποικισμό.
Η περιφέρεια του Ανατολικού Αιγαίου κήρυξε γενική απεργία στις 26 Φεβρουαρίου 2020.
Είναι μια απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αγνοώντας την καθολική πλειοψηφία.
Οι πολίτες που αντιδρούν δεν είναι ακροδεξιοί, δεν είναι δήθεν γραφικοί εθνικιστές – όπως τους παρουσίασαν – είναι όλοι οι πολίτες των νησιών δεξιοί και αριστεροί που κατανοούν ότι εάν δεν αντιδράσουν θα χαθεί ο έλεγχος.
Η απάντηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι πρόχειρη, αψυχολόγητη και προκλητικά αντεθνική.
O N. Μηταράκης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν υπάρχει περίπτωση να επανεκλεγεί στο Ανατολικό Αιγαίο οι πολίτες είναι όχι αγανακτισμένοι αλλά εξοργισμένοι μαζί του.
Ξύλο και δακρυγόνα στους έλληνες και κέντρα φιλοξενίας στους λαθρομετανάστες.
Ξύλο στους ακρίτες που φυλάνε τα νησιά, κέντρα φιλοξενίας στους λαθρομετανάστες που ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα, εισβάλοντας στα ελληνικά νησιά.
Οι νησιώτες έχουν δίκιο.
Οι τοπικές κοινωνίες καταστρέφονται, οι λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, Αφγανιστάν ή από αφρικανικά κράτη ήδη προκαλούν και δημιουργούν πολλά επεισόδια.
Η κατάσταση στα νησιά αντί να εξομαλύνεται επιδεινώνεται απόρροια της λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής στο λαθρομεταναστευτικό.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εναντιώνεται στους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Υπάρχους λύσεις για τους λαθρομετανάστες.
Να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας σε ακατοίκητα νησιά με τις ενδεδειγμένες υποδομές και εκεί να μεταφερθούν, δεν μπορεί να μολύνουν τις τοπικές κοινωνίες με συνεχή προβλήματα.
Δεν μπορεί η χώρα να παρακολουθεί τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν έλληνες επειδή αντιδρούν και αντιδρούν σωστά απέναντι στην λαθροεισβολή.
H κυβέρνηση της ΝΔ στο λαθρομεταναστευτικό που διαφέρει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι δύο κυβερνήσεις απέτυχαν να διαχειριστούν το πρόβλημα και όξυναν το κλίμα στις τοπικές κοινωνίες προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης