Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι λεπτομέρειες της δημόσιας προσφοράς της Entersoft και η SingularLogic

tags :
Οι λεπτομέρειες της δημόσιας προσφοράς της Entersoft και η SingularLogic
Επέκταση μέσω εξαγορών εγχώριων εταιρειών επιθυμεί η εταιρεία η οποία και το 2019 αναπτύχθηκε με διψήφιο ποσοστό
Μετά από 12 περίπου χρόνια η Entersoft ετοιμάζεται να αφήσει την Εναλλακτική Αγορά και να αναβαθμιστεί στην Κύρια Αγορά του ΧΑ μέσω αύξησης κεφαλαίου και έκδοση έως 544.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη με καταβολή μετρητών και παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη SingularLogic.
Στις 28/2 θα σταματήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής και στις 3 Μαρτίου θα ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή, ενώ στις 6 Μαρτίου θα γίνει η ανακοίνωση της τιμής διάθεσης και της κατανομής των νέων μετοχών.
Οι νέες μετοχές θα διατεθούν μέσω προσφοράς σε Περιορισμένο Κύκλο Προσώπων και μέσω Δημόσιας Προσφοράς.
Πιο συγκεκριμένα, στο προσωπικό του Ομίλου θα δοθούν έως 27.200 Μετοχών που αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου των Νέων Μετοχών με έκπτωση 10% επί της Τιμής Διάθεσης.
Η Δημόσια Προσφορά της Εταιρείας έως 516.800 Νέων Μετοχών απευθύνεται στο σύνολο του επενδυτικού κοινού, το οποίο χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, στους Ειδικούς Επενδυτές και στους Ιδιώτες Επενδυτές.
Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 155.040 Μετοχές σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και το υπόλοιπο έως και 70% των Μετοχών (ήτοι έως και 361.760 μετοχές σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών).
Το σύνολο των 5.000.000 Μετοχών της Εταιρείας θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α. στον κλάδο «Τεχνολογία», υποκλάδο «Λογισμικό» και η έναρξη διαπραγμάτευσης αυτών αναμένεται την 10.03.2020.
Σε περίπτωση που καλυφθεί πλήρως η αύξηση, η ελεύθερη διασπορά θα ενισχυθεί στο 35,2% από 27,93%.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η τιμή εισαγωγής θα είναι κοντά στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, επομένως η εταιρεία αναμένεται να αντλήσει περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ.
Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και πώληση λογισμικών, καθώς και στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε λογισμικά προγράμματα.
Η θυγατρική εταιρεία Retail-Link διαμεσολαβεί μεταξύ των επιχειρήσεων και των προμηθευτών τους,υποστηρίζοντας τις συναλλαγές τους μέσω πλατφόρμας της στο Internet.
Οι πωλήσεις του Ομίλου κατηγοριοποιούνται σε δύο επιχειρηματικούς τομείς:
α) έσοδα από πώληση λογισμικών, καθώς και από παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε λογισμικά
προγράμματα, και
β) έσοδα από παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου  Τα μεγέθη της παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις με τις πωλήσεις το 2016 να είναι στα 10,6 εκατ. ευρώ, το 2017 στα 11,8 εκατ. ευρώ, το 2018 στα 13,8 εκατ. ευρώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2019 στα 8 εκατ. ευρώ.
Αντιστοίχως τα καθαρά κέρδη από 905 χιλ. ευρώ το 2016, ανήλθαν στα 1,02 εκατ. ευρώ το 2017, στα 1,5 εκατ. ευρώ το 2018 και στα 1,37 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019.
Επιπλέον η εταιρεία έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό 2,8 εκατ. ευρώ.

Εξετάζει εξαγορές εταιρειών

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της και διατήρησης της ανταγωνιστικότητάς της, η Εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει σε επενδύσεις, για τις οποίες τα διοικητικά της όργανα έχουν ήδη αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις για την εξαγορά πλειοψηφικών ποσοστών (δηλαδή 50%+1 των μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου και την ολική ενοποίηση στις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας) σε έως πέντε μικρότερου μεγέθους εταιρείες, κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και δευτερευόντως στο εξωτερικό.
Η αναζήτηση εταιρειών στο εξωτερικό θα αρχίσει από 01.11.2021 και μόνο αν δεν έχουν βρεθεί εταιρείες στην Ελλάδα μέχρι την 31.10.2021.
Οι εν λόγω εξαγορές αφορούν εταιρείες παραγωγής λογισμικού και συναφών υπηρεσιών, μικρότερες συγκριτικά με τον Όμιλο σε πωλήσεις και προσωπικό.
Υπενθυμίζεται πως το ΧΑ, κατά τη συνεδρίαση της 18.02.2020, αφού διαπίστωσε την καταρχήν συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων εισαγωγής, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α. του συνόλου των 5.000.000 Μετοχών της Εταιρείας.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης