Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Κατά 2,9% συρρικνώθηκε η οικονομία το δ΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Χονγκ Κονγκ: Κατά 2,9% συρρικνώθηκε η οικονομία το δ΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο το ΑΕΠ του Χονγκ Κονγκ συρρικνώθηκε κατά 0,3%
Συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία του Χονγκ Κονγκ το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (26/2) στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ του Χονγκ Κονγκ συρρικνώθηκε κατά 2,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ για το σύνολο του 2019 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,2% επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ για το σύνολο του 2019 κατέγραψε την πρώτη ετήσια πτώση μετά από το 2009, με την οικονομία να παραμένει σε τεχνική ύφεση.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,3% έναντι πτώσης 0,4% το τρίτο τρίμηνο του 2019 και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων, τα οποία πορέβλεπαν συρρίκωνση κατά 0,4%.
Όπως αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της «το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σε σσύγκριση με το προηγούμενο έτος, λόγω των τοπικών κοινωνικών περιστατικών τα οποία έπληξαν σοβαρά το οικονομικό κλίμα και τις καταναλωτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης