Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Αυξημένη η αβεβαιότητα στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού - Δεν εξετάζουμε ακόμα αλλαγές στα επιτόκια

Kaplan (Fed): Αυξημένη η αβεβαιότητα στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού - Δεν εξετάζουμε ακόμα αλλαγές στα επιτόκια
Ο πρόεδρος της Dallas Fed δήλωσε ότι είναι «είναι ακόμα νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα»
Τη θέση ότι η αβεβαιότητα στις ΗΠΑ είναι αυξημένη λόγω του κορωνοϊού διατύπωσε ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan, μέσω συνέντευξής του στη Wall Street Journal, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τράπεζα δεν εξετάζει ακόμα κάποια αλλαγή στη νομισματική της πολιτική.
Ειδικότερα, ο κ. Kaplan δήλωσε ότι «βρισκόμαστε ακόμα στη μέση αυτής της κατάστασης, και κάθε φορά που συμβαίνει αυτό η αβεβαιότητα είναι αυξημένη», διευκρινίζοντας ότι «στις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο».
«Τα γεγονότα είναι ακόμα πολύ ρευστά γύρω από τον κορωνοϊό προκειμένου να πούμε εάν η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα χρειάζεται να μειώσει τα επιτόκιά της», τόνισε ο πρόεδρος της Dallas Fed, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνουμε πως μπορεί να σχετίζονται τα γεγονότα με τη νομισματική πολιτική».
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είμαστε μερικές εβδομάδες μακριά από το να μπορούμε να κρίνουμε εάν χρειάζεται μία αλλαγή στα επιτόκια», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Robert Kaplan στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Dallas Fed υπογράμμισε ότι «μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια δεν θα εξετάσω οποιαδήποτε αλλαγή στη νομισματική πολτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης