Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -18,7% οι πωλήσεις οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2020

tags :
Κίνα: Υποχώρησαν κατά -18,7% οι πωλήσεις οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2020
Οι πωλήσεις εναλλακτικών ενεργειακών οχημάτων σημείωσαν «βουτιά» της τάξεως του -51,6% σε ετήσια βάση
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (26/2) στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις οχημάτων υποχώρησαν κατά -18,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, έναντι των προκαταρκτκών εκτιμήσεων στο -18%, ενώ η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -27,5%.
Μάλιστα, οι πωλήσεις εναλλακτικών ενεργειακών οχημάτων παρουσίασαν ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις, καθώς σημειώθηκε «βουτιά» της τάξεως του -51,6% ενώ οι πωλήσεις εμπορικών οχημάτων υποχώρησαν κατά -7,5%.
Όσον αφορά το επόμενο διάστημα, η Ένωση εκτιμά ότι η πτώση στις πωλήσεις θα συνεχιστεί τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Μάρτιο του 2020, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα και του δυνητικού αντίκτυπου στις εγχώρεις επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι ο Ιανουάριο σηματοδότησε τον 19ο συνεχόμενο μήνα πτώσης στις πωλήσεις οχημάτων, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Ένωσης, το αρνητικό σερί θα διευρυνθεί στους 21 μήνες.
Παράλληλα, η παραγωγή οχημάτων υποχώρησε κατά -25,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, με την παραγωγή εμπορικών οχημάτων να καταγράφει ετήσια πτώση της τάξεως του -10,5%.
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, η συνολική παραγωγή οχημάτων υποχώρησε κατά -34,1% ενώ η παραγωγή εμπορικών οχημάτων σημείωσε πτώση της τάξεως του -33,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης