Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εάν ο Covid-19 επεκταθεί επιθετικά στις ΗΠΑ η FED θα σταματήσει την αιμορραγία της Wall αγοράζοντας ETFs και μετοχές

Εάν ο Covid-19 επεκταθεί επιθετικά στις ΗΠΑ η FED θα σταματήσει την αιμορραγία της Wall αγοράζοντας ETFs και μετοχές
Παρά τις έντονες αρνήσεις της, η Fed έχει ήδη σχεδιάσει το PLAN B που θα περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση στην αγορά καθορισμένου ποσού μεμονωμένων μετοχών ανά μήνα
Η κρίση του Covid -19 έφερε στο προσκήνιο ένα βασικό ερώτημα που αιωρείται παγκοσμίως είναι δίκαιες οι σημερινές τιμές στις μετοχές και στα ομόλογα;
Η αυξανόμενη απαισιοδοξία και αβεβαιότητα πιέζουν τις αγορές στο χείλος μιας  καθοδικής σπείρας που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο στις αγορές.
Μέχρι στιγμής, η Fed εφαρμόζει περαιτέρω νομισματική χαλάρωση, μειώνοντας δραματικά τα επιτόκια, αλλά η αντίσταση της δεν θα διαρκέσει πολύ.
Καθώς οι θεσμικοί επενδυτές συσσωρεύονται σε περιουσιακά στοιχεία μειωμένου κινδύνου και οι μετοχές συνεχίζουν να καταρρέουν, η Fed θα αναγκαστεί να επέμβει ξανά αυτή τη φορά αγοράζοντας ETF και μεμονωμένες μετοχές για να στηρίξει τις φούσκες στην Wall και να σταματήσει την αιμορραγία.
Ενώ μια τέτοια επιλογή του QE θα μπορούσε να επιβραδύνει τις πωλήσεις, θα υπονομεύσει για πάντα την εμπιστοσύνη στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς. Ακόμα κι έτσι, οι απίστευτοι συνωμοσιογράφοι στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προτιμούν την Wall από το να αφήσουν το σύστημα να λειτουργήσει ελεύθερα.
Η Fed τα τελευταία 10 χρόνια εστίασε στην τελειοποίηση ενός συστήματος που μεταφέρει πιστά τα τρισεκατομμύρια δολάρια στην λιμνοθάλασσα της Wall Street, ενώ η πραγματική οικονομία παλεύει με το 2% στις ΗΠΑ.
Η Fed σίγουρα δεν πρόκειται να ρίξει την πετσέτα τώρα που τα funds υποφέρουν από μια πανδημία.
Παρά τις έντονες αρνήσεις της, η Fed έχει ήδη σχεδιάσει το PLAN B που θα περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση στην αγορά καθορισμένου ποσού μεμονωμένων μετοχών ανά μήνα υπερδιογκώνοντας ακόμη περισσότερο τον ισολογισμό της.
Κανείς δεν είχε εκτιμήσει ότι ένας μεταλλαγμένος ιός θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα παγκοσμίως.
Το χειρότερο σκέλος για τις αγορές είναι η ασταθής αβεβαιότητα.
Πόσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση και πόσο επιζήμια θα είναι στην παγκόσμια οικονομία;
Οι ερευνητές θα βρουν μια θεραπεία ή η πανδημία θα εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά που θα αποτεφρώσει την οικονομία;
Επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί πολλοί επενδυτές παίρνουν το κέρδος τους και περιμένουν να περάσει η καταιγίδα.
Αυτό, βέβαια, είναι μια συνταγή κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς.
Σύμφωνα με τον Mohamed El-Erian αναλυτή με εξιδείκευση στα ομόλογα, ο κορωνοϊός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των επιτοκίων και η εισροή ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (QE) δεν θα σταματήσει την αιμορραγία στη Wall Street. Η Fed θα επεκτείνει την υπάρχουσα εργαλειοθήκη της και θα αγοράσει μετοχές που επιθυμούν να βάλουν ένα όριο στην πτώση των μετοχών.
Αυτή είναι η μόνη στρατηγική που έχει οποιαδήποτε προοπτική να ηρεμήσει τις αγορές και να αποτρέψει μια καταστροφική "επαναφορά" που ουσιαστικά θα ωθήσει τις μετοχές στον γκρεμό.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Treasury υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα 1,32%, ενώ το τριετές δηλ. Treasury υποχώρησε σε νέο χαμηλό όλων των εποχών 1,7%.
Αυτά τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερα από ότι σημειώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
Αυτό που υποδεικνύουν μετοχές και ομόλογα είναι ότι οι αγορές βρίσκονται σε βαθιά αγωνία, τα φώτα αναβοσβήνουν κόκκινα και οι σειρήνες της Wall Street ηχούν.
Οι αποδόσεις στα ομόλογα δείχνουν ότι οι απελπισμένοι επενδυτές δεν βλέπουν κανένα σημάδι πληθωρισμού ή ανάπτυξης για το άμεσο μέλλον.
Οι αποδόσεις είναι το κατηγορητήριο στην πολιτική των κεντρικών τραπεζών, το οποίο δημιούργησε την πιο αδύναμη ανάκαμψη μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αύξησε τη μεγαλύτερη φούσκα στις μετοχές στην ιστορία και επί του παρόντος βρίσκεται σε εξέλιξη για να επιβλέπει τη μεγαλύτερη συντριβή της χρηματιστηριακής αγοράς που θα έρθει αργά ή γρήγορα.
Η τεράστια καταστροφή της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ είναι σε μεγάλο βαθμό έργο της FED της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης