Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DoubleLine Capital: Χαμός στην Wall, αν επικρατήσει ο Bernie Sanders στις εκλογές στις ΗΠΑ

tags :
DoubleLine Capital: Χαμός στην Wall, αν επικρατήσει ο Bernie Sanders στις εκλογές στις ΗΠΑ
Ο Jeffrey Gundlach έχει προειδοποιήσει πως ο Bernie Sanders είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές το 2020
Ο Jeffrey Gundlach, Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine Capital καταλογίζει στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Bernie Sanders, την ευθύνη για την αναταραχή στην αγορά της Wall Street αυτήν την εβδομάδα.
«Εάν αυτή η αναστροφή της χρηματιστηριακής αγοράς οφείλεται αποκλειστικά στον κορωνοϊό, τότε γιατί είναι η United Healthcare έχει πέσει περισσότερο από τον SPX;» αναρωτήθηκε ο Gundlach.
«Γιατί ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης δεν ξεπερνά αυτές τις επιδόσεις;
Γιατί πολύ απλά η αγορά αυτήν την στιγμή η Wall Street προεξοφλεί το γεγονός ότι ο Bernie Sanders έχει μια πιθανότητα άνω του 50% να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές».
Οι βασικοί δείκτες των μετοχών βυθίστηκαν την Τετάρτη (26/2), συνεχίζοντας μια κακή εβδομάδα για τα χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών για την αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω κορωνοϊού.
Ο S&P 500 έχασε 1.7 τρισ. δολάρια σε μόλις δύο συνεδρίες μέσα στην εβδομάδα.
Την ίδια ώρα ο Γερουσιαστής από το Βερμόντ, Bernie Sanders κατέγραφε διψήφιο προβάδισμα από τους ανταγωνιστές του για το χρίσμα των Δημοκρατικών σε δημοσκόπηση της NBC News/Wall Street Journal σε εθνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο Sanders κερδίζει την υποστήριξη του 27% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων.
Ο Jeffrey Gundlach έχει προειδοποιήσει πως μια επικράτηση του Bernie Sanders είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις χρηματοπιστωτικές αγορές το 2020.
Ο Sanders, ένας αυτοαποκαλούμενος δημοκρατικός - σοσιαλιστής, πιέζει για υψηλότερους φόρους στους πλούσιους, κατάτμηση μεγάλων τραπεζών και ελάχιστο μισθό 15 δολάρια ανά ώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης