Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ο κορωνοϊός επιφέρει βαρύ πλήγμα στον αθλητισμό και στα έσοδα από τις ακυρώσεις διοργανώσεων

tags :
Fitch: Ο κορωνοϊός επιφέρει βαρύ πλήγμα στον αθλητισμό και στα έσοδα από τις ακυρώσεις διοργανώσεων
Ενώ ένα αναβληθέν γεγονός απλώς καθυστερεί την παραγωγή εσόδων, τα γεγονότα που ακυρώνονται, μεταφέρονται ή διεξάγονται με χαμηλή προσέλευση, οδηγούν σε απώλεια εισοδήματος
Ο νέος κορωνοϊός έχει οδηγήσει σε αναβολές ή ακυρώσεις διαφόρων αθλητικών γεγονότων, κυρίως στα κράτη της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού (APAC), που θα ασκήσουν πίεση στα εισοδήματα των επηρεαζόμενων σταδίων και κρατών, σύμφωνα με την Fitch Ratings.
Αναμένουμε ότι ο αντίκτυπος στο χαρτοφυλάκιο συναλλαγών των σταδίων να περιοριστεί κάπως, καθώς πολλά από αυτά διαθέτουν επαρκή αποθέματα ρευστότητας για να απορροφήσουν τις βραχυπρόθεσμες διακοπές των εσόδων, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την ικανότητα των αρχών να ελέγξουν και να περιορίσουν τον ιό.
Ορισμένα αθλητικά γεγονότα υψηλού προφίλ που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην Κίνα έχουν αναβληθεί, ακυρωθεί ή μετεγκατασταθεί, όπως το Grand Prix της Formula 1, ορισμένοι αγώνες, προκριματικοί των Ολυμπιακών αγώνες ποδοσφαίρου, τένις, στίβου και γκολφ.
Υπάρχουν επίσης περιορισμοί στις δημόσιες συγκεντρώσεις, οι οποίες ενδέχεται να μειώσουν τη συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις.
Επιπλέον, τα γεγονότα σε ορισμένες χώρες της APAC κινδυνεύουν είτε λόγω ανησυχιών για την υγεία στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό, είτε λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών.
Οι πωλήσεις εισιτηρίων αντιπροσωπεύουν συνήθως ένα σημαντικό μέρος των εσόδων των σταδίων και αποτελούν σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης των αθλητικών γεγονότων.
Οι συναλλαγές απέδειξαν ιστορικά υψηλό ποσοστό παρουσίας.
Για παράδειγμα, η μέση συμμετοχή σε αγώνες της αγγλικής Premier League ήταν τουλάχιστον 96% τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ενώ ένα αναβληθέν γεγονός απλώς καθυστερεί την παραγωγή εσόδων, τα γεγονότα που ακυρώνονται, μεταφέρονται ή διεξάγονται με χαμηλή προσέλευση, οδηγούν σε απώλεια εισοδήματος.
Ωστόσο, οι συναλλαγές στο χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνουν συνήθως αποθεματικά εξυπηρέτησης χρεών που μπορούν να αναληφθούν εάν χρειαστεί για την πληρωμή της εξυπηρέτησης του χρέους.
Τα αποθεματικά που καλύπτουν εξάμηνο έως ένα έτος πληρωμών κεφαλαίου και τόκων περιλαμβάνονται συνήθως σε συναλλαγές με πιστοληπτικές διαβάθμισης επενδυτικού βαθμού.
Τα αποθεματικά αυτά θα πρέπει να επαρκούν για να καλύψουν περίοδο μειωμένων εσόδων που διαρκεί αρκετούς μήνες.
Περιμένουμε τα γήπεδα της APAC, κυρίως εκείνα της Κίνας, να φέρουν το κύριο βάρος της επιδημίας.
Ακυρώσεις και αναβολές έχουν ξεκινήσει στα στάδια της περιοχής των κρατών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), ενώ οι αμερικανικές χώρες έχουν πληγεί λιγότερο.
Ωστόσο, εάν το ξέσπασμα υπόκειτο σε παράταση ή γινόταν ανεξέλεγκτο, θα επέφερε περαιτέρω ακυρώσεις σημαντικών γεγονότων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, με βαθύτερες αρνητικές επιδράσεις στο σύνολο της οικονομίας του Τόκιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης