Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με ελιγμούς η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το αδιέξοδο στο μεταναστευτικό

tags :
Με ελιγμούς η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το αδιέξοδο στο μεταναστευτικό
Οι ισχυρές αντιδράσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το κυβερνητικό σχέδιο οδήγησαν σε κινήσεις αναδίπλωσης.
Οι ισχυρές αντιδράσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το κυβερνητικό σχέδιο οδήγησαν σε κινήσεις αναδίπλωσης.
Η κυβέρνηση λέει μεν, ότι δεν υπάρχει άλλη οδός από την εφαρμογή του σχεδίου αλλά την ίδια ώρα, αποσύρει τις δυνάμεις που έγιναν στόχος βιαιοπραγιών μερίδας του κόσμου στα νησιά.  
Υπό το πρίσμα αυτό, σήμερα αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο, καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
Η απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.
Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.
Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επισήμανε ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον λόγο να παραμένουν εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα νησιά χωρίς αστυνομική προστασία, ειδικά σε αυτή την εποχή».
Την Τετάρτη, σε Λέσβο και Χίο η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με μάχες αστυνομικών και πολιτών σώμα με σώμα και επίθεση ακόμη και στα δωμάτια ξενοδοχείων αστυνομικών την ώρα που κοιμόταν ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες και από τις δύο πλευρές και στα δύο νησιά.
Στο μεταξύ, στον απόηχο των επεισοδίων με αφορμή τις κυβερνητικές αποφάσεις για την κατασκευή κλειστών κέντρων στα νησιά, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μετριαστεί η άγονη όπως είπε αντιπαράθεση δηλώνοντας πως τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται καλύτερα και στον Έβρο και στη θάλασσα.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε έτοιμος να βάλει πλάτη για τη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου για το θέμα υπό την προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσουν τα ματ από τα νησιά αλλά και θα ανασταλούν οι εργασίες.
Στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στις πέντε το απόγευμα, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των χωματουργικών εργασιών και ας ελπίσουμε ότι αποκλιμακώνεται η ένταση καθώς επίσης και ότι οι εικόνες που όλοι είδαμε την Τετάρτη, θα είναι οι τελευταίες.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης