Συρία: Μαίνονται οι σκληρές μάχες στην επαρχία Idlib – Νεκροί 2 Τούρκοι στρατιώτες

Συρία: Μαίνονται οι σκληρές μάχες στην επαρχία Idlib – Νεκροί 2 Τούρκοι στρατιώτες
Σύροι αντάρτες με την υποστήριξη της Τουρκίας ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ
Σκληρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Σύρου προέδρου Bashar al Assad και των Σύρων ανταρτών που έχουν τη στήριξη της Άγκυρας μαίνονται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε τουρκικές δυνάμεις στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός προέβη σε αντίποινα και άνοιξε πυρ ενάντια σε στόχους της συριακής κυβέρνησης.
Βάσει της ανακοίνωσης, 114 μέλη των συριακών δυνάμεων «εξουδετερώθηκαν».
Εν τω μεταξύ, Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ.
Η εξέλιξη αυτή εάν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει την πρώτη απώλεια εδαφών στην πρόσφατη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των δυνάμεων του Assad με την υποστήριξη της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.
Οι αντάρτες απώλεσαν την πόλη αυτή, στην οποία τέμνονται δύο καίριας σημασίας οδικοί άξονες, πριν από τρεις εβδομάδες, καθώς οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις προέλαυναν.
Ωστόσο, ρωσική στρατιωτική πηγή διέψευσε την πληροφορία αυτή την ώρα που Τούρκος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις του Assad έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης, αναφέροντας πως διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις για τον έλεγχο της.
Ο συριακός στρατός και σύμμαχοί του διεξάγουν επιχείρηση με σκοπό σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο όλης της επαρχίας που αποτελεί το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών, την επαρχία Ιντλίμπ, έπειτα από εννιά χρόνια πολέμου.
Περίπου ένα εκατομμύριο άμαχοι, πολλοί εκ των οποίων κατέφυγαν στην Ιντλίμπ μετά τον εκτοπισμό τους από άλλες περιοχές της εμπόλεμης Συρίας, εγκατέλειψαν τις εστίες τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στην επαρχία και σε τομείς γύρω από αυτή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS