Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω του ενός έτους το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού και ΗΠΑ - Στο -2,83% και τα 51,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε χαμηλά άνω του ενός έτους το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού και ΗΠΑ - Στο -2,83% και τα 51,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξεως του -3,88% στα 46,91 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε σήμερα Πέμπτη (27/2) το πετρέλαιο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2019, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης αντιστάθμισαν την περιορισμένη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent υποχλωρησε κατά -2,83% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 51,9 δολ. ανά βαρέλι.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση τάξεως του -3,88% στα 46,91 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 αυξήθηκαν κατά 452 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 2 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεν των αναλυτών για πτώση κατά 2,25 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 1,71 εκατ. βαρέλια.
Αν και οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αρχικά άνοδο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, στη συνέχεια επέστρεψαν σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η διακοπή λειτουργίας ορισμένων επιχειρήσεων θα δημιουργήσουν νέα υπερπροσφορά στην αγορά ενέργειας.
«Η αγορά παρέδωσε τα κέρδη της μετά από την αύξηση στα κρούσματα του Covid-19 παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά σαφές στους επενδυτές ότι η έξαρση που είχε περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα τον περασμένο μήνα πλέον έχει γίνει ένα παγκόσμιο πρόβλημα», δήλωσε ο αναλυτής εμπορευμάτων του Investing.com, Barani Krishnan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης