Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Να ζητήσει συγνώμη από τον Μητσοτάκη ο Μουτζούρης

Μηταράκης: Να ζητήσει συγνώμη από τον Μητσοτάκη ο Μουτζούρης
Ο κόσμος στα νησιά έχει ξεσηκωθεί με ψευδή στοιχεία υποστήριξε ο υπ.Μετανάστευσης και Ασύλου
Να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και να του ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του καλεί τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης με αφορμή το βίντεο που εμφανίζει τον κ.Μουτζούρη να δηλώνει «να και αν είναι οργισμένος ο Μητσοτάκης» και να κάνει και την χαρακτηριστική κίνηση, τοποθέτηση που έχει προκαλέσει οργή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στις αντιδράσεις και στα επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη ο κ.Μηταράκης υποστήριξε ότι ο κόσμος στα νησιά έχει ξεσηκωθεί με ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα «να ενωθούν τα δύο άκρα, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί».
«Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά.
Η κυβέρνηση είναι από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων με τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν έχει υπάρξει ουσιαστικός αντίλογος» υπογράμμισε ο κ.Μηταράκης, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στα νησιά, καθώς χωρίς απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, θα πρέπει να παραμείνει στη χώρα και δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα εισόδου.
Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει τη φύλαξη των συνόρων, τις επιστροφές μεταναστών στις χώρες εισόδου, τη δημιουργία κλειστών δομών, καθώς και τη διεθνοποίηση της μεταναστευτικής κρίσης.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η χωρητικότητα των κλειστών κέντρων θα είναι ξεκάθαρη, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα όσα λέγονται για συσώρρευση χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου.
«Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα 19.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σκοπεύουμε μέσα στο 2020 να μειώσουμε τον πληθυσμό που παραμένει από τις 42.000 στις 20.000» υποστήριξε ο κ.Μηταράκης, τονίζοντας ότι με τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες δεν διακόπτονται οι μεταναστευτικές ροές.
Ο κ.Μηταράκης καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραίες συμπεριφορές και αναφέροντας ότι οι εικόνες με την επίθεση εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων στα ξενοδοχεία «θύμισε» εμφύλιο πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης