Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Κλήτευση Νίκου Παππά - Την Τρίτη (3/3) η κατάθεση

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Κλήτευση Νίκου Παππά - Την Τρίτη (3/3) η κατάθεση
Η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αποφάσισε την κλήτευση του Νίκου Παππά
Την κλήτευση του Νίκου Παππά αποφάσισε η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.
Η απόφαση ελήφθη μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος τον εκβίαζε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και συγκερκιμένα στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας του να καταβάλλει χρηματικό ποσό προκειμένου να λήξει η αντιδικία του με συγκεκριμένο εκδότη.
Μάλιστα, σε δήλωση του μετά την κατάθεση του κ. Μιωνή, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η συνάντηση με τον κ. Μιωνή έγινε έπειτα από αίτημα του κ. Παππά.
«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση.
Ο κ. Μιωνής μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Σημειώνεται πως έπειτα από την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής, ο κ. Παππάς θα καταθέσει την Τρίτη (3/3/2020), ενώ την Τετάρτη (4/3/2020) θα καταθέσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και την Πέμπτη (5/3/2020) η Ελένη Τουλουπάκη.
Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Ραγκούση, να επισημαίνει: «αν εκτιμάτε ότι πρέπει να έρθει ο Παππάς, τότε θα πρέπει επίσης να έρθουν οι κύριοι Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης και η κυρία Παπαδάκου».

Αρνήθηκε να καταθέσει σήμερα (27/2) η Τουλουπάκη

Δεν προσήλθε σήμερα (27/2/2020) το πρωί στην Προανακριτική Επιτοπή η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη γραμματεία της επιτροπής διαβιβάστηκε επιστολή της κ. Τουλουπάκη στην οποία διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.
Η ίδια φέρεται να δικαιολογεί την άρνησή της με το επιχείρημα ότι δεν είναι σύννομη η κλήτευσή της.
Σημειώνεται ότι η κ. Τουλουπάκη φέρεται -σύμφωνα με τις καταθέσεις- να έχει στενή συνεργασία με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος διερευνάται από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Μάλιστα, η κ. Τουλουπάκη φέρεται να συνέδραμε τον κ. Παπαγγελόπουλο στις μεθοδεύσεις κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Παππάς: Διαμεσολάβηση για την υπόθεση Μιωνή είχε γίνει και το 2013 επί ΝΔ

Από την πλευρά του, πάντως, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι διαμεσολάβηση για την υπόθεση Μιωνή είχε γίνει και το 2013 επί ΝΔ.
«Η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Φαντάζομαι το ίδιο είχε γίνει και επί Σαμαρά, όταν, όπως αποκαλύφθηκε, είχε γίνει και πάλι προσπάθεια διαμεσολάβησης», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Η δική μας παρότρυνση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις διμερείς σχέσεις με μια χώρα της περιοχής, ήταν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών», συνέχισε για να επισημάνει αμέσως μετά: «Ο Σαμαράς προσπάθησε, επίσης.
Εύχομαι και εκείνη η προσπάθεια να έγινε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς και όχι από "ελατήρια" δικά τους, διότι και ο Παπασταύρου και ο Μιωνή ενέχονταν στο θέμα της λίστας Lagarde».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης