Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάγωσε η αγορά junk ομολόγων, λόγω κορωνοϊού - Εκροές άνω των 3 δισ. δολαρίων

tags :
Πάγωσε η αγορά junk ομολόγων, λόγω κορωνοϊού - Εκροές άνω των 3 δισ. δολαρίων
Ένα παρατεταμένο πάγωμα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα
Σχεδόν 3 δισ. δολάρια έχουν απομακρυνθεί από τις αγορές που διαπραγματεύονται τα junk ομόλογα μόνο τις πρώτες δύο ημέρες της εβδομάδας.
Οι εκδόσεις του νέου χρέους έχουν παγώσει ενώ τα ομόλογα έχουν υποστεί τη χειρότερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας.
Πρόκειται για μια απότομη ανατροπή στην αγορά χρέους εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ενώ οι παγκόσμιες μετοχές υπέστησαν μερικές από τις χειρότερες απώλειες της τελευταίας δεκαετίας, η αγορά των junk εταιρικών ομολόγων ή το χρέος με πιστοληπτικές αξιολογήσεις υπο του επενδυτικού βαθμού έχει πιεστεί σημαντικά.
Καμία εταιρεία στις ΗΠΑ δεν έχει πουλήσει χρέος στις τρεις πρώτες ημέρες αυτής της εβδομάδας, ενώ τα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται έχουν δει ένα ξέσπασμα εκροών.
"Η αγορά έχει νεκρωθεί", δήλωσε ο David Norris, επικεφαλής της πίστωσης στην TwentyFour Asset Management, αναφερόμενος στα σχέδια των εταιρειών να αυξήσουν το νέο χρέος στην αμερικανική αγορά ομολόγων.
Όπως εκτίμησε, εαν συνεχίσει να ισχύει η σημερινή πορεία στον τομέα, οι επενδυτές θα μπορούσαν να δουν μια επανάληψη του Δεκεμβρίου του 2018, όταν η έκδοση ομολόγων junk έπαψε να λειτουργεί.
Ένα παρατεταμένο πάγωμα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα, δήλωσε.
Αναφορικά με τις επιλογές των επενδυτών, ο Michael DePalma της MacKay Shields, δήλωσε ότι πρέπει να περιμένουμε να σταθεροποιηθούν οι αγορές.
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι traders εξακολουθούσαν να αγοράζουν ομόλογα και οι εκδότες δεν είχαν πρόβλημα να εκδώσουν νέο χρέος στην αγορά.
Αυτό άλλαξε με την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού πέρα ​​από την Κίνα, τη Γερμανία και την Ιταλία, μαζί με την Νότια Κορέα, η οποία οδήγησε σε αυξανόμενες ανησυχίες ότι οι εταιρικοί δανειολήπτες υψηλής απόδοσης θα μπορούσαν να εκτροχιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης