Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνεται ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης λόγω κορωνοϊού - Τα 3 σημάδια

tags :
Αυξάνεται ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης λόγω κορωνοϊού - Τα 3 σημάδια
Τα μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν προκαλέσε σοβαρές δυσλειτουργίες στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, σημειώθηκε ελαφρά άνοδος στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, γεγονός που τροφοδότησε τις ελπίδες ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως έχουν προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες οι περισσότεροι αναλυτές, η συνεχιζόμενη κατάρρευση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων υποδηλώνει την εμφάνιση ενός προβλήματος που έδειχνε σαφώς ότι τα τελευταία δεδομένα δεν εχουν αποτυπώσει άμεσα τις εξελίξεις.

"Υπάρχουν μερικοί δείκτες οι οποίοι, από τη φύση τους, θα έπρεπε να σηματοδοτούν μια αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Ο χαλκός, οι τιμές της ενέργειας, τα εμπορεύματα εν γένει και ο δείκτης Baltic Dry, θα πρέπει να αυξηθούν εάν η οικονομική δραστηριότητα αρχίσει να ανακάμπτει.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, όταν επετεύχθη η "συμφωνία εμπορίου", είδαμε μια άνοδο των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, η οποία αντικατοπτρίστηκε αργότερα στις ισχυρότερες οικονομικές εκθέσεις.

Ωστόσο, από τότε οι αγορές αντιδρούν αρνητικά, γεγονός που επιταχύνθηκε με την εμφάνιση του κορωνοϊού, ο οποίος και προκάλεσε σοβαρές δυσλειτουργίες στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης