Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σε ιστορικό χαμηλό 17 ετών τα ποσοστά του AKP, του κόμματος του Erdogan

tags :
Τουρκία: Σε ιστορικό χαμηλό 17 ετών τα ποσοστά του AKP, του κόμματος του Erdogan
Πιθανό το σενάριο πρόωρων εκλογών στην Τουρκία
Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 17 χρόνια βρίσκονται τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία και είναι πιθανό να χάσει τις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με έρευνα της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων KONDA.
Εάν διεξάγονταν εκλογές αυτό το σαββατοκύριακο, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Recep Tayyip Erdogan θα συγκέντρωνε το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων εδώ και 17 χρόνια, δηλώνει στην τουρκική εφημερίδα DUVAR, ο γενικός διευθυντής της KONDA, Bekir Ağırdır, ο οποίος θεωρεί πιθανό το σενάριο πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με τον Ağırdır οι ψηφοφόροι του ΑΚΡ μετακινούνται σε μια «γκρίζα περιοχή» αναποφάσιστων στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πόλωσης στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον γνωστό τούρκο αναλυτή, οι ψηφοφόροι του ΑΚΡ δεν αλλάζουν κόμμα πηγαίνοντας στην αντιπολίτευση, αλλά συσσωρεύονται σε μια γκρίζα περιοχή.
Εξαιτίας της μεγάλης πόλωσης και της αρνητικής ταυτοποίησης, οι τούρκοι ψηφοφόροι προτιμούν να μην ψηφίσουν καθόλου, αντί να ψηφίσουν ένα αντίπαλο κόμμα.
Ο Bekir Ağırdır περιγράφει την απαισιοδοξία των τούρκων ψηφοφόρων απέναντι στα υπάρχοντα κόμματα.
«Οι τούρκοι ψηφοφόροι βλέπουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα κόμματα που έχουν μπροστά τους ως επιλογές.
Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων έχουν αποκόψει τους δεσμούς τους με τα κόμματα αυτά και σχεδόν το 50% θεωρεί ότι τα κόμματα αυτά δεν θα λύσουν τα προβλήματα της Τουρκίας», λέει ο γενικός διευθυντής της KONDA.
«Η σημερινή κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να χάσει τις εκλογές, αν δεν εξαγγείλει μια σοβαρή οικονομική πολιτική που θα προτείνει διέξοδο από την παρούσα οικονομική κατάσταση», υποστηρίζει ο Bekir Ağırdır.

Σοβαρό το πρόβλημα των 3.6 εκατ. Σύριων προσφύγων

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ένα από τα τρία σοβαρότερα προβλήματα της Τουρκίας, επισημαίνει ο Ağırdır.
«Κανείς δεν είπε στην τουρκική κοινωνία ότι οι Σύροι πρόσφυγες θα έμεναν μόνιμα στην Τουρκία.
Στην αρχή η κοινωνία τους δέχτηκε, νομίζοντας ότι θα έμεναν προσωρινά, αλλά όταν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο να εγκατασταθούν μόνιμα, τότε προέκυψαν προβλήματα».
Σύμφωνα με την έρευνα της KONDA οι τούρκοι πολίτες δυσκολεύονται να κατανοήσουν γιατί αντιμετωπίζουν τόσες οικονομικές δυσκολίες στη ζωή τους, ενώ η κυβέρνηση δαπανά τόσο χρήματα για τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τον Ağırdır η γκρίζα περιοχή των αναποφάσιστων έχει φτάσει στο 36-37%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης