Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

tags :
Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Αποφασίστηκε σε ημερήσια βάση η απολύμανση συρμών και οχημάτων
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε σήμερα λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.
Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, σε πρώτη φάση σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

O ΟΣΕΘ για τα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό

Σε εγρήγορση για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό βρίσκονται οι επικεφαλής του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ως Αρχή Μεταφορών στο πολεοδομικό συγκρότημα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντονίσουν τους άλλους φορείς ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξάπλωσης του Covid-19 στις δημόσιες μεταφορές εκεί που υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων επομένως και μεγαλύτερος κίνδυνος.
Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Τόσκας, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αρχές μεταφορών, απέστειλε προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής (οι οποίες και θα αναλάβουν μόλις πάρουν το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στην πόλη) καθώς και στο Σωματείο Ταξί "Ερμής", έγγραφο με οδηγίες και έκτακτες συστάσεις ως προς την έξαρση της εμφάνισης του κορωνοϊού.
Στο επείγον έγγραφο του κ. Τόσκα επισημαίνεται πως πέρα από τις απαραίτητες οδηγίες, συστάσεις και μέτρα που αφορούν αποφάσεις εθνικού περιφερειακού ή/και επιχειρησιακού επιπέδου (π.χ. ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ κ.λπ.), η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) εξέδωσε ήδη χρήσιμες οδηγίες για τα μέλη της (όπως οι φορείς μας) που αφορούν στον τρόπο προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του ιού κ.λπ.
Ο ΟΣΕΘ απέστειλε στους φορείς που εποπτεύει τις αναλυτικές οδηγίες και παραμένει σε εγρήγορση για κάθε εξέλιξη ώστε να αντιμετωπιστεί καίρια και αποτελεσματικά το ζήτημα που έχει προκύψει και απειλεί τη δημόσια υγεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης