Πόσο διαρκούν οι διορθώσεις στη Wall Street - Πόσο πιθανή είναι μια bear market

Πόσο διαρκούν οι διορθώσεις στη Wall Street  - Πόσο πιθανή είναι μια bear market
Οι «bear markets» διαρκούν 14,5 μήνες κατά μέσο όρο και χρειάζονται δύο χρόνια για να ανακάμψουν οι δείκτες κατά μέσο όρο.
Οι αμερικανικοί δείκτες διολίσθησαν σε διορθωτική περιοχή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών και στρέφονται σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση και τις πιθανές επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Μια διόρθωση ορίζεται ως πτώση κατά 10% σε έναν από τους σημαντικότερους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ, τον S&P 500 ή τον Dow Jones Industrial Average, από τα πρόσφατα υψηλά 52 εβδομάδων.
Το ιστορικό δείχνει ότι αυτές οι διορθώσεις συνεχίζουν για 3% περαιτέρω και χρειάζονται περίπου τέσσερις μήνες για να ανακάμψουν οι δείκτες σε προηγούμενα επίπεδα, κατά μέσο όρο.
Αλλά υπάρχει μια μεγάλη προειδοποίηση.
Αυτό ισχύει μόνο εάν οι δείκτες δεν υποχωρήσουν σε «bear» επίπεδα απώλειες 20% από ένα υψηλό.
Αν οι απώλειες φτάσουν στο 20%, τότε υπάρχει περισσότερη πτώση και μεγαλύτερος χρόνος ανάκαμψης.

Ακολουθούν οι αριθμοί, σύμφωνα με την ανάλυση CNBC και Goldman Sachs

 -Πραγματοποιήθηκαν 26 διορθώσεις της αγοράς (εκτός της σημερινής 27/2) από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, με μέση πτώση 13,7% σε μέσο όρο τεσσάρων μηνών.
-Η ανάκαμψη της αγοράς στα πρότερα επίπεδα χρειάστηκε τέσσερις μήνες κατά μέσο όρο.
-Οι πιο πρόσφατες διορθώσεις σημειώθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2018.
Ο δείκτης S&P 500 αναρριχήθηκε και διόρθωσε καθ 'όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2018, υποχωρήσει σε «bear market» (πτώση 20% από τα ιστορικά υψηλά του) την παραμονή των Χριστουγέννων.

Image

Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 καταγράφουν απώλειες άνω του 9% από τη Δευτέρα (24/2).
Εάν ο δείκτης S&P 500 κλείσει κάτω από τις 3.047,53 είτε σήμερα, είτε αύριο (28/2) ή τη Δευτέρα (3/3), θα είναι η ταχύτερη πτώση κατά 10% από το ιστορικό υψηλό της ιστορίας του δείκτη, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.

Image

Από την περίοδο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου έχουν υπάρξει 12 «bear market» με μέση πτώση 32,5%.
Η πιο πρόσφατο ήταν από τον Οκτώβριος 2007 έως τον Μάρτιος 2009, όταν η αγορά έπεσε 57% και στη συνέχεια χρειάστηκαν περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να ανακάμψει.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε κοντά στα επίπεδα «bear market» τον Δεκέμβριο του 2018 ενδοσυνεδριακά.
Οι «bear markets» διαρκούν 14,5 μήνες κατά μέσο όρο και χρειάζονται δύο χρόνια για να ανακάμψουν οι δείκτες κατά μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS