Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής σε εγρήγορση για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού

tags :
Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής σε εγρήγορση για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού
Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες - Θα είμαστε δίπλα τους, δήλωσε ο κ. Πατούλης
Το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με εκπροσώπους επιστημονικών και υγειονομικών φορέων, της φαρμακευτικής αγοράς, της Αυτοδιοίκησης, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και των 8 περιφερειακών ενοτήτων και Διευθυντών των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Κατά τη σύσκεψη έγινε πλήρης επιστημονική ενημέρωση  για την παρούσα κατάσταση και συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης που πρέπει να ληφθούν για εργαζόμενους και πολίτες με στόχο την συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.
Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι σε επαγρύπνηση, συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με βάση τις οδηγίες του υπουργείο Υγείας και του ΕΟΔΥΥ
Ειδικότερα τα μέτρα που αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής είναι τα εξής:

-Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό
-Συγκρότηση Επιτροπής Εξειδικευμένων Επιστημόνων
-Έκδοση εντύπου οδηγιών πρόληψης και ενημέρωσης
-Εντατικοποίηση ελέγχων από κλιμάκια της Περιφέρειας για τον εντοπισμό κρουσμάτων αισχροκέρδειας
-Ενημέρωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τα προληπτικά μέτρα προστασίας

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:
"Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.
Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα συγκαλέσαμε έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους επιστημονικών, υγειονομικών φορέων αλλά και της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να έχουμε μία πλήρη εικόνα και να σχεδιάσουμε τα μέτρα πρόληψης για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων.
Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες.
Θα είμαστε δίπλα τους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης