Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Bομβαρδισμός με 22 έως 37 νεκρούς Τούρκους, σύσκεψη από Erdogan - Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες προς ΕΕ

Συρία: Bομβαρδισμός με 22 έως 37 νεκρούς Τούρκους, σύσκεψη από Erdogan - Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες προς ΕΕ
Εκτός ελέγχου η σύγκρουση των τουρκικών δυνάμεων με τις δυνάμεις του Assad στη Συρία μετά τις βαριές απώλειες Τούρκων στο Idlib της Συρίας.
Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να εκτραπεί η σύγκρουση των τουρκικών δυνάμεων με τις δυνάμεις του Assad στη Συρία μετά τις βαριές απώλειες Τούρκων στρατιωτών στην βορειοδυτική επαρχία της Συρίας Idlib.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ 22 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν καθώς η θέση στην οποία είχε αναπτυχθεί τάγμα τους, κοντά στην κωμόπολη Bullion, νότια της Idlib, βομβαρδίστηκε από πολεμικά αεροπλάνα.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί ή βαριά τραυματίες τούρκοι είναι 37.
Στην Τουρκία, οι φήμες μιλούν για επίθεση από ρωσικά αεροσκάφη.
Συγκεκριμένα 22 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη συριακή επαρχία Idlib από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Assadτ ανακοίνωσε ο νομάρχης Αντιόχειας.
Ο Τούρκος νομάρχης ζήτησε να μην υπάρξει πανικός ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Επανέλαβε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.
Οι πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα θύματα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ως άμεσα αντίποινα η Άγκυρα «εξουδετέρωσε 1.709 στοιχεία του καθεστώτος στην Idlib».
Τούρκοι πολίτες συγκεντρώθηκαν κοντά στο νοσοκομείο στο Reyhanli μετά από τις αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας T. Erdogan πραγματοποίησε επείγουσα στρατιωτική σύσκεψη για το Συριακό μετά τη νέα αιματοχυσία.
Η σύσκεψη ασφαλείας, διήρκεσε δύο ώρες στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.
Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) C. Kilicanroglu, που επικρίνει σφοδρότατα τον Erdogan για την πολιτική του στο Συριακό.
Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους Αμερικανούς για το θέμα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε νωρίτερα την Πέμπτη την Τουρκία ότι παραβιάζει τη μεταξύ τους συμφωνία για τη Συρία, στέλνοντας παρανόμως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βάλλοντας με το πυροβολικό της στην Ιντλίμπ για να στηρίξει τους αντάρτες που πολεμούν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ωστόσο, η Τουρκία αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της στους Σύρους πρόσφυγες, ανοίγοντας ταυτόχρονα και τις «διόδους» ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη, ως απάντηση στο αιματηρό για τον τουρκικό στρατό αεροπορικό πλήγμα στην Ιντλίμπ, που αποδίδεται είτε στη Ρωσία, είτε στο καθεστώς Assad..
Την αποκάλυψη έκανε αργά 27/2, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter Τούρκος δημοσιογράφος, επικαλούμενος τουρκικές κυβερνητικές πηγές.

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης