Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Στερεύουν τα αποθέματα αίματος στην Κίνα

tags :
Κορωνοϊός: Στερεύουν τα αποθέματα αίματος στην Κίνα
Η επιδημία του κορωνοϊού έχει ως αποτέλεσμα να στερέψουν στην Κίνα τα αποθέματα από κάτι πολύτιμο για την ανθρώπινη ζωή: το αίμα.
Η επιδημία του κορωνοϊού έχει ως αποτέλεσμα να στερέψουν στην Κίνα τα αποθέματα από κάτι πολύτιμο για την ανθρώπινη ζωή, το αίμα.
Κέντρα αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα έχουν αναφέρει σημαντική μείωση στις δωρεές, με ένα εξ αυτών να εκδίδει κόκκινο συναγερμό καθώς τα αποθέματα στερεύουν.
Γιατροί και ιατρικό προσωπικό προσφέρουν αίμα, σύμφωνα με γιατρούς και αναφορές σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Τα αποθέματα αίματος έφθασαν στα χαμηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδά τους και η προσφορά αίματος για κλινική χρήση αντιμετωπίζει πρωτοφανή δυσκολία», προειδοποίησε το κέντρο αιμοδοσίας στην πόλη Τζινίνγκ στις 10 Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης WeChat.
Ενώ τα νοσοκομεία αναβάλουν χειρουργικές επεμβάσεις που δεν είναι άμεσης προτεραιότητας έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία, καρκινοπαθείς, άνθρωποι με παθήσεις του αίματος και ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζουν να έχουν ανάγκη από μεταγγίσεις.
Η έλλειψη αποτυπώνει το πώς η επιδημία επέτεινε τα υφιστάμενα προβλήματα στον τομέα υγείας της Κίνας.
Οι προμήθειες αίματος ήταν ανέκαθεν περιορισμένες.
Με τα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού να αποτρέπουν τη συγκέντρωση ανθρώπων σε μεγάλες ομάδες, τα κέντρα αιμοδοσίας πασχίζουν να καλύψουν τα κανονικά επίπεδα αιμοδοσίας από φοιτητές, στρατιωτικούς, εργαζομένους σε κρατικές επιχειρήσεις και μη προγραμματισμένες δωρεές.
«Ο αριθμός των ανθρώπων στους δρόμους έχει μειωθεί απότομα, ο όγκος του αίματος που προσφέρεται έχει μειωθεί ξαφνικά», προειδοποίησε κέντρο αιμοδοσίας στην πόλη Λινγί, στη βορειοανατολική Κίνα, με ανάρτησή του στο WeChat νωρίτερα αυτό τον μήνα.
Η πόλη Ναντζίνγκ χρειάζεται ημερησίως δωρεές από 300 ανθρώπους για να καλύψει τη ζήτηση, αλλά προσφάτως μόνο περίπου 10 άτομα την ημέρα προσέφεραν αίμα, ανέφερε το Κέντρο Αιμοδοσίας της Τζιανγκσού στην ιστοσελίδα της στις 6 Φεβρουαρίου.
Το Κέντρο Αιμοδοσίας της Επαρχίας Τζιανγκσί, που πρόσφατα εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για χαμηλή προσφορά αίματος, έστειλε γραπτά μηνύματα σε πάνω από 30.000 ανθρώπους καλώντας τους να προσφέρουν αίμα, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της στις 4 Φεβρουαρίου.
Καθώς πολλές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν αναβληθεί, η πραγματική αύξηση στη ζήτηση για αίμα μπορεί να καταγραφεί αφού τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία.
Κάποια κέντρα αιμοδοσίας προώθησαν την προσφορά αίματος ως έναν τρόπο υποστήριξης της μάχης ενάντια στην επιδημία.
Η Bloodline, μια ομάδα αιμοδοσίας από τη Σανγκάη, ξεκίνησε μια καμπάνια νωρίτερα αυτό τον μήνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη.
«Προσπαθούμε να δώσουμε κάτι πίσω στην κοινότητα», δήλωσε ο Ασίς Μασκάι, χειρούργος ορθοπεδικός και ιδρυτής της Bloodline.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης