Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Assad και Ρωσία να σταματήσουν την αποτροπιαστική επίθεση τους στην Idlib

State Department: Assad και Ρωσία να σταματήσουν την αποτροπιαστική επίθεση τους στην Idlib
Στηρίζουμε τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία διαμηνύει το State Department
Να σταματήσουν την «αποτροπιαστική» επίθεση τους στην Idlib της Συρίας καλεί το State Department τις κυβερνητικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Bashar al Assad και τη Ρωσία που τον στηρίζουν.
«Υποστηρίζουμε τη σύμμαχό μας στο NATO Τουρκία και συνεχίζουμε να ζητούμε να υπάρξει άμεση διακοπή αυτής της αποτροπιαστικής επίθεσης του καθεστώτος του Assad, της Ρωσίας και δυνάμεων υποστηριζόμενων από το Ιράν.
Μελετάμε τον καλύτερο τρόπο για να (...) προσφέρουμε βοήθεια στην Τουρκία σε αυτή την κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωση του το State Department, το οποίο ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα για να ενημερωθεί σχετικά με τα αεροπορικά πλήγματα τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 33 Τούρκους στρατιωτικούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τις τουρκικές αρχές.
Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον είχε παροτρύνει την Τουρκία, όταν ακόμη ο απολογισμός ήταν λιγότερο βαρύς, να εξαγάγει τα σωστά κατ’ αυτήν συμπεράσματα από τις πρόσφατες εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις της και εκείνες της Δαμασκού, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, και να προχωρήσει στην ακύρωση της αγοράς των προηγμένων ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.
«Οι Τούρκοι τώρα «βλέπουν τη Ρωσία όπως είναι στ’ αλήθεια».
Βλέπουν «τι κάνει», κι όταν δέχονται επίθεση Τούρκοι στρατιώτες, αυτό πια «ξεπερνά ό,τι κι αν ενώνει την Τουρκία και τη Ρωσία» ανέφερε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
«Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο σύμμαχος του παρελθόντος και του μέλλοντος για τους Τούρκους» τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης